Όταν το στρες προκαλεί πόνους στο σώμα!

Όταν το στρες προκαλεί πόνους στο σώμα!

Το στρες,δεν είναι μόνο ψυχοφθόρο για τον οργανισμό, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και επώδυνο, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες.

Αναλυτικότερα έρευνα, που πραγματοποίησε η επαγγελματική Ένωση Γερμανών ψυχιάτρων, ανέφερε, πως όταν το στρες ταλαιπωρεί τον οργανισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε οι επιδράσεις του, δεν θα είναι μόνο ψυχολογικές αλλά και σωματικές.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανέφεραν, πως η πίεση, που δημιουργεί το στρες μπορεί να προκαλέσει πόνους στην πλάτη, ερεθισμό στο δέρμα, πονοκέφαλο, άσθμα, ακόμη και δυσανεξία στα έντερα και στο στομάχι.

Ένα από τα εντυπωσιακότερα ευρήματα της έρευνας είναι και το γεγονός, ότι το 1/3 των ασθενών, που κατέφυγαν στο γιατρό προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αιτία των παραπάνω προβλημάτων, διαπιστώθηκε, πως υπέφεραν από ψυχοσωματικές ασθένειες και κυρίως από έντονο άγχος.

Και καθώς μια σειρά από πόνους ή παθήσεις, μπορεί να προκύψει εξαιτίας των προβλημάτων αυτών, οι ειδικοί αναφέρουν, πως ο ασθενής, θα πρέπει να εντοπίσει την «πηγή» αυτών των προβλημάτων ώστε να καταπολεμήσει το άγχος στη ρίζα του.

Share Button