Όταν το παιδί είναι εθισμένο στα smartphones από τι κινδυνεύει;

Όταν το παιδί είναι εθισμένο στα smartphones από τι κινδυνεύει;

Τις επιπτώσεις που έχει η υπερβολική ενασχόληση των εφήβων με συσκευές όπως tablets, smartphones και τηλεόραση μελέτησαν οι επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.Σύμφωνα με την ερευνήτρια Dr. Erica L. Kenney, η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ο περιορισμός της ενασχόλησης των παιδιών και των εφήβων με συσκευές που έχουν οθόνη πιθανώς να είναι το ίδιο σημαντικός για την υγεία με τον περιορισμό του χρόνου που βλέπουν τηλεόραση.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που ανέφεραν πως περνούσαν περισσότερο χρόνο με συσκευές με οθόνες και έβλεπαν τηλεόραση, είχαν συμπεριφορές που μπορούν να οδηγήσουν στην παχυσαρκία.

Η έρευνα συμπεριέλαβε 24.800 εφήβους εκ των οποίων σχεδόν το 20% περνούσε περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα με smartphones, tablets, υπολογιστές και videogames, ενώ ποσοστό 8% έβλεπε πάνω από 5 ώρες την ημέρα τηλεόραση.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι έφηβοι που αφιερώνουν περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα σε τέτοιες συσκευές, έχουν 43% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι σε σύγκριση με εφήβους που δεν το κάνουν.

Ανακάλυψαν επίσης ότι οι ίδιοι έφηβοι είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πίνουν καθημερινά σακχαρούχα ροφήματα, να μην κοιμούνται αρκετά και να μην ασκούνται.