Παγώνη: Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και μόνος «σύμμαχος» είναι ο εμβολιασμός

Παγώνη: Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και μόνος «σύμμαχος» είναι ο εμβολιασμός

«Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και μόνος σύμμαχος είναι ο εμβολιασμός» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου» στους πολίτες

Τον «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε, για μια ακόμη φορά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πως «ο Ιανουάριος είναι ο μήνας της γρίπης και μόνος σύμμαχος είναι ο εμβολιασμός».

Η ίδια ανέφερε πως τα πρώτα κρούσματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ήδη από το Νοέμβρη, ενώ το κύμα ιώσεων και γρίπης θα παραμείνει σίγουρα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, καθώς αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων.
Επίσης, η κα Παγώνη σημείωσε πως «το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει ξεχάσει τη χρήση μάσκας και αντισηπτικού, γεγονός που επιβαρύνει την κατάσταση».

Σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων, ανακοίνωσε ότι «μετά τις 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι καταγραφές στις αποθήκες, θα σταματήσουν οι εξαγωγές φαρμάκων ενώ προτεραιότητα αποτελεί η καταγραφή ελλείψεων στα νοσοκομεία».

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενη σε αυτό το μείζον πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων, έκανε έκκληση προς τους γονείς «να μην πανικοβάλλονται», συμβουλεύοντάς τους πως «αν δεν βρίσκουν αντιπυρετικά για τα παιδιά τους, η καλύτερη λύση είναι η άμεση διακομιδή τους σε κάποιο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας».

Τέλος, σχετικά με την έξαρση κορονοϊού στην Κίνα, που έχει προκαλέσει την ανησυχία των πολιτών, τόνισε πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει έντονη ροή τουριστών από την Κίνα, ενώ για ενδεχόμενο επαναληπτικής δόσης αρμόδια για την ενημέρωση των πολιτών είναι η επιτροπή εμβολίου».