Παγώνη: Το 70% των ασθενών στα νοσοκομεία είναι νέοι

Παγώνη: Το 70% των ασθενών στα νοσοκομεία είναι νέοι

Για την δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία αλλά και τις εικόνες συνωστισμού μίλησε στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Οι ασθενείς που έχουμε αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, στο 70% είναι νέοι άνθρωποι».

Η Ματίνα Παγώνη είπε για τις εικόνες συνωστισμού: «Με φοβίζουν αυτές οι εικόνες, όταν βλέπω τους ασθενείς μπροστά μου» και πρόσθεσε πως είναι τραγικό να βλέπουμε ανθρώπους ηλικιών 35-50, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, να διασωληνώνονται.

Όπως είπε η γιατρός, όχι μόνο βλέπουμε ανθρώπους να μην τηρούν τις αποστάσεις αλλά δεν φορούν ούτε τις μάσκες.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ η αύξηση των εισαγωγών, ειδικά νέων ανθρώπων δεν οφείλεται μόνο στην μη τήρηση των μέτρων αλλά έχει να κάνει και με τις μεταλλάξεις του ιού καθώς αυτός παρουσιάζει αυξημένη μεταδοτικότητα, της τάξης του 40-60% σε νεαρές ηλικίες.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει πάνω από 73 εισαγωγές σε απλές κλίνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς, που εφημέρευε ενώ έγιναν 15 εισαγωγές σε κλίνες ΜΕΘ», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη προσθέτοντας ότι μετά από προσπάθεια οι 5 εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε απλές κλίνες.

«Περιμένουμε να αδειάσουν σε άλλα νοσοκομεία κλίνες ΜΕΘ διότι οι δικές μας είναι πλήρεις» ανέφερε.
Εστίαση, λιανεμπόριο και σχολεία

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ είπε ότι εστίαση, καταστήματα και σχολεία θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει να ανοίγουν. Συγκεκριμένα για τα σχολεία, τόνισε ότι οι μαθητές της Γ Λυκείου πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία δεδομένου ότι θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις ενώ υπογράμμισε ότι τα παιδιά του Δημοτικού είναι ιδιαιτέρως πιεσμένα.

Ειδικά για την εστίαση επεσήμανε πως είναι προτιμότερο να ανοίξει σε εξωτερικούς χώρους παρά ο κόσμος να συναντιέται σε σπίτια.