Πάνω από 20 χιλιάδες αιτήσεις για τις θέσεις εργασίας στις ΤΟΜΥ

Πάνω από 20 χιλιάδες αιτήσεις για τις θέσεις εργασίας στις ΤΟΜΥ

Πάνω από 20 χιλιάδες αιτήσεις υποβλήθηκαν στο υπουργείο Υγείας για τις θέσεις εργασίας στις ΤΟΜΥ. Σύμφωνα με το υπουργείο, κατατέθηκαν 22.678 αιτήσεις για 2.868 θέσεις εργασίας και συντάχθηκαν αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής των αιτήσεων και δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα tomy.moh.gov.gr οι Πίνακες Κατάταξης με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι υποψήφιοι.

Αναλυτικότερα, αιτήσεις έκαναν 206 ιατρικοί γενικής ιατρικής, 219 παιδίατροι, 158 παθολόγοι και 514 νοσηλευτές ΠΕ. Επίσης, αιτήσεις υπέβαλαν 757 κοινωνικοί λειτουργοί, 9.427 διοικητικοί-οικονομικοί, 477 επισκέπτες υγείας, 2.605 νοσηλευτές ΤΕ, 1.635 κοινωνικοί λειτουργοί ΤΕ, 850 απόφοιτοι διοίκησης μονάδων υγείας και πρόνοιας, 3.580 διοικητικοί-γραμματείς ΔΕ, και 2.250 βοηθοί νοσηλευτών ΔΕ.

Το επόμενο στάδιο είναι ο έλεγχος των δικαιολογητικών από τις Υγειονομικές Περιφέρειες, από όπου και θα καταρτιστούν οι Προσωρινοί Πίνακες Προσληπτέων. Επί των Προσωρινών Πινάκων Προσληπτέων οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα ένστασης.

Η όλη διαδικασία της προκήρυξης, καθώς επίσης και τα κριτήρια μοριοδότησης ελέγχθηκαν διεξοδικά από το ΑΣΕΠ, το οποίο ενέκρινε την προκήρυξη, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

«Παρά την περί του αντιθέτου εσκεμμένη φημολογία, εκδήλωσε ενδιαφέρον ένας σημαντικός αριθμός γιατρών, κυρίως, στα μεγάλα αστικά κέντρα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας πως πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιάτρων που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. «Δυστυχώς, όμως για άλλη μια φορά παρατηρήθηκε διαχρονική δυσκολία η οποία έχει επιδεινωθεί λόγω brain drain να καλυφθούν με επάρκεια θέσεις στην περιφέρεια και τα νησιά. Στους λοιπούς κλάδους παρουσιάστηκε ιδιαίτερα υψηλός αριθμός αιτήσεων. Με βάση την παραπάνω εξέλιξη, αναμένεται εντός του ερχόμενου διμήνου να τεθεί σε λειτουργία μεγάλος αριθμός από τις νέες δομές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου