Παράσταση διαμαρτυρίας νοσηλευτών στο Υπουργείο Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας νοσηλευτών στο Υπουργείο Υγείας

Λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού αποφάσισε την πραγματοποίηση ένστολης παράστασης διαμαρτυρίας των μελών του έξω από το Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 και ώρα 09:00πμ.

Σύμφωνα με τους νοσηλευτές, δεν έχει προηγούμενο η υποβάθμιση και η απαξίωση του Νοσηλευτικού επαγγέλματος. Δεν έχει προηγούμενο η πολιτική αδιαφορία για τις συνθήκες εργασίας του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, διεκδικούν:

-ικανό αριθμό πραγματικών προσλήψεων όπου υπάρχουν κενά, ύστερα από απελευθέρωση των μετατάξεων, και όχι ανακύκλωση του ήδη υπηρετούντος προσωπικού.

-ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών / ασθενών για ποιοτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να απολαμβάνουν οι πολίτες τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν.

-δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, με ξεχωριστό τρόπο πρόσληψης, αξιολόγησης, εξέλιξης, Ειδικό μισθολογικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό καθεστώς. Οι Νοσηλευτές/τριες, δεν είναι οι τυπικοί Δημόσιοι υπάλληλοι, για να αντιμετωπίζονται με όρους Δημόσιας Διοίκησης.

-ενιαία, Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική εκπαίδευση.