Παράταση στο lockdown: Αποφάσεις από Δευτέρα – Σχολεία από… Ιανουάριο

Παράταση στο lockdown: Αποφάσεις από Δευτέρα – Σχολεία από… Ιανουάριο

Ο αργός ρυθμός με τον οποίο υποχωρούν τα κρούσματα και η πίεση στο σύστημα υγείας υποχρεώνει πρακτικά την κυβέρνηση να πατήσει κι εκείνη φρένο στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ανατρέποντας σε πολλά σημεία τον αρχικό σχεδιασμό της.

Έτσι, επιβεβαιώθηκε ήδη από τις εισηγήσεις των ειδικών πως τα σχολεία δεν πρόκειται εν τέλει ν’ ανοίξουν πριν από το νέο έτος. Η κυβέρνηση πάντως επιλέγει να τηρήσει στάση αναμονής και να μην ανακοινώσει τις οριστικές της αποφάσεις άμεσα. Αντιθέτως, όλα θα ξεκαθαρίσουν, μετά την παράταση του lockdown, την επόμενη εβδομάδα, με το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι εκείνος που θα παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» της άρσης των περιορισμών σε φάσεις έως ότου ξεκινήσει ο εμβολιασμός να παραμένει το επικρατέστερο σενάριο.

Από τη Δευτέρα πάντως θα λειτουργήσουν τα εποχικά καταστήματα, τα οποία θα πωλούν αυστηρά είδη για το χριστουγεννιάτικο στολισμό. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, πρόκειται μόνο για 110 καταστήματα σε όλη τη χώρα και εξ αυτού του λόγου εκτιμάται πως το ρίσκο είναι μηδενικό και η απόφαση αυτή δεν θα δημιουργήσει συνωστισμό στην αγορά και τα συνεπακόλουθα προβλήματα. Ταυτόχρονα, θα δώσει την ευκαιρία στους καταστηματάρχες να δουλέψουν και να μην καταστραφούν οικονομικά.