Παρελθόν ο Α. Γιαννόπουλος από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ποιός αναλαμβάνει νέος Πρόεδρος

Παρελθόν ο Α. Γιαννόπουλος από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ποιός αναλαμβάνει νέος Πρόεδρος

Την παύση από τα καθήκοντά του ζήτησε, εν μέσω μάλιστα αιχμών, από τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. 

Το ύφος της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την Αριστοτέλους είναι ιδιαίτερα έντονο, αφήνοντας να διαφανεί η δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας για την άρνηση του κ. Γιαννόπουλου να παραιτηθεί από τη θέση του, όπως του ζητήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει: “Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε (και μάλιστα εξ ονόματος όλων των οριζόμενων από το Υπουργείο μελών του ΔΣ) να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και η αντικατάσταση του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου» ο οποίος από το 2007 διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας”.

Τα καρφιά Μπασκόζου

Θέση για το θέμα πήρε με σχετική ανάρτησή του στην προσωπική ιστοσελίδα του στο FB και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας. Ο κ. Μπασκόζος στο σχόλιό του αναφέρει:

“Είχα γράψει προ μηνών σε αυτό το χώρο πως οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα με εύρισκε αντίθετο.
Το φθαρμένο, διαπλεκόμενο και ένοχο κατεστημένο σηκώνει τόνους σκόνης για να κρύψει την ουσία.
Και η ουσία είναι πως, ανεξάρτητα απο επιμερους χειρισμούς, η ώρα της κάθαρσης και της ανάδειξης του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ρόλο που του αξίζει στην προστασία της δημόσιας υγείας έχει φτάσει.
Μην ξεγελιέστε από την αφορμή του πίνακα διορισμών στις ΜΕΘ. Η λυσσώδης προσπάθεια να προστατευτούν οι ένοχοι και να μην αλλάξει τίποτα, αλλά και η επιθυμία του συστήματος διαπλοκής να συνεχίσει σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ήταν η αιτία της “κρίσης”.
Ενα ΚΕΕΛΠΝΟ ασπίδα προστασίας της δημόσιας υγείας, μακριά από καταδικασμένες πρακτικές και δραστηριότητες που δεν του ταιριάζουν, με διεθνές κύρος και αξιοκρατική αξιοποίηση όλων των άξιων στελεχών του είναι ο στόχος και η ανάγκη των καιρών.
Η ανάληψη της ευθύνης από τον καθηγητή Θεόφιλο Ρόζεμπεργκ, με γεμίζει αισιοδοξία για την επιτυχία στο τιτάνιο έργο ανασυγκρότησης.
Πρώτα και πάνω απο όλα η προστασία της δημόσια υγείας. Θα τα καταφέρουμε.”

Baskozos_Screen Shot