ΠΑΣΙΔΙΚ: Ακυρώνεται η τριήμερη απεργία!

ΠΑΣΙΔΙΚ: Ακυρώνεται η τριήμερη απεργία!

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν προαναγγείλει στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίου οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια., όπως ανακοίνωσε ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ., δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς δεν κατέστη εφικτή η συνάντηση εκπροσώπων των μονάδων.

Συγκεκριμένα, ο κλάδος είχε εξαγγείλει την τριήμερη απεργία διαμαρτυρόμενος για την συνεχιζόμενη «επιβολή του ανήθικου, ληστρικού και καταστροφικού μέτρου της αυτόματης περικοπής υπέρβασης δαπανών στις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις, του περιβόητου claw back», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδέσμου.

Στην αδυναμία συντονισμού των ενεργειών τους αναφορικά με την εξαγγελθείσα προειδοποιητική αναστολή αποδίδει ο ΠΑΣΙΔΙΚ , επισημαίνοντας χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «διότι οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους δεν μπορούσαν να παραβρεθούν είτε για πραγματικούς, είτε για προσχηματικούς λόγους, με αποτέλεσμα να εκφυλιστεί τουλάχιστον για την ώρα η αναστολή των εργασιών μας στη συγκεκριμένη ημερομηνία».

Πάγια παραμένει η θέση του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. , όπως τονίζεται στην ανακοίνωση για «το άθλιο μέτρο που μας αρπάζει πίσω ένα μεγάλο μέρος της αποζημίωσής μας για τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πρέπει να καταργηθεί άμεσα, γιατί διαφορετικά θα οδηγήσει όλες τις ήδη υπερχρεωμένες μονάδες εργαστηριακής κυρίως ιατρικής, στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. Εκτός εάν αυτό επιθυμούν κάποιοι».