Παύλος Πολάκης: Έρχεται ανακατανομή προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία

Παύλος Πολάκης: Έρχεται ανακατανομή προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία

Σε ανακατανομή του προσωπικού κυρίως του νοσηλευτικού αναμένεται  να προχωρήσει άμεσα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Αναλυτικότερα σε συνέντευξή στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης προαναγγέλει πως θα υπάρξει πρόγραμμα ανακατανομής προσωπικού από δομές του ΕΣΥ όπου υπάρχει επάρκεια σε άλλες που σημειώνονται ελλείψεις,

“Υπάρχει νοσοκομείο στην περιφέρεια που έχει 100 οργανικές θέσεις νοσηλευτριών και υπηρετούν 130. Άλλο που έχει στον οργανισμό 210 κλίνες έχει αναπτυγμένες 200 και υπηρετούν 220 νοσηλεύτριες”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, δεν είναι δυνατό να υπάρχουν νοσοκομεία στην Αθήνα που έχουν 40 κρεβάτια καλυμμένα και δέκα ράντζα και το βράδυ να υπάρχει μία νοσηλεύτρια και την ίδια στιγμή να υπάρχουν Κέντρα Υγείας με δέκα νοσηλεύτριες:

“Αυτό είναι το πελατειακό κράτος του παρελθόντος. Εμείς πάμε για άλλο κοινωνικό συμβόλαιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έρχονται προσλήψεις

Αναφερόμενος στις προσλήψεις στο ΕΣΥ, τόνισε πως έως σήμερα, έχουν αναλάβει υπηρεσία 3.830 άτομα.

Σε εξέλιξη να αναλάβουν υπηρεσία είναι άλλα 3.100 άτομα και επιπλέον μέσα στον μήνα αναμένονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μέσω ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 4.000 ανέργων, δωδεκάμηνης διάρκειας με πλήρεις αποδοχές.

Στα τέλη Δεκεμβρίου – είπε – προκηρύχθηκαν 1.766 θέσεις μόνιμο προσωπικό και αναμένεται αρχές Φεβρουαρίου προκήρυξη 2.000 θέσεων μόνιμων γιατρών για όλα τα νοσοκομεία.

Επίσης, με χρηματοδότηση 140 εκατομμρίων ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ θα προσληφθούν 3.200 άτομα (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι και λοιπό προσωπικό).

Θα καλύψουν τις ανάγκες του προγράμματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με 270 δομές σε 65 πόλεις που θα καλύπτει 2,3 εκατομμύρια πολίτες.