Πέντε “γιατί” να τρώτε βερύκοκα!

Πέντε “γιατί” να τρώτε βερύκοκα!

Αποτελούν τους πρωταγωνιστές των καλοκαιρινών φρούτων. Ο λόγος για τα βερύκοκα σύμφωνα με έρευνες αποτελούν μία από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές.

Ειδικά τις ημέρες του κάυσωνα οι ειδικοί προτείνουν να τα καταναλώνετε καθώς περιέχουν πολύ χαμηλά λιπαρά, έχουν λίγες θερμίδες ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Plos One έδειξε ότι, έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό αφού είναι πλούσια σε απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για μία υγιή, ισορροπημένη διατροφή. Τα 100 γρ. περιέχουν μόλις 50 θερμίδες, έτσι είναι μια επιλογή χαμηλών θερμίδων που μας χορταίνει και μας ευχαριστεί.

Επίσης τα βερίκοκα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία βελτιώνει την όραση, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την αναπαραγωγή και βοηθά στην υγεία του δέρματος, των δοντιών και των οστών.

Το κάλιο που βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση στα βερίκοκα είναι απαραίτητος ηλεκτρολύτης που βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, στην ανάπτυξη των μυών και στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του στομάχου. Η καθημερινή πρόσληψη ικανοποιητικής ποσότητας καλίου προλαμβάνει το εγκεφαλικό επεισόδιο και διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, που πέρα από την καλή λειτουργία του εντέρου, συμβάλουν στον έλεγχο του επιπέδου της γλυκόζης και της χοληστερίνης στο αίμα.