“Περίπατος Ευχών” για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες

“Περίπατος Ευχών” για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες

Ένας “Περίπατος Ευχών” για να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες παιδιών που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες διοργανώνεται από το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 23 Απριλίου στις 6:00 μμ. Ο “Περίπατος” πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής (29 Απριλίου), η οποία καθιερώθηκε από τον οργανισμό “Make-A-Wish”.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, καλούνται να φορέσουν κάτι μπλε και με αφετηρία το Μέγαρο Μουσικής να περπατήσουν μέχρι τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στέλνοντας μήνυμα χαράς, δύναμης και ελπίδας και συμβάλλοντας στην εκπλήρωση ευχών των παιδιών που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

Παράλληλα με τον “Περίπατο Ευχών”, θα φωταγωγηθούν στα χρώματα του Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και ο Λευκός Πύργος, και θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις.

“Στα 20 χρόνια λειτουργίας του το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει περίπου 1.500 μικρές ή μεγάλες ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Μάλιστα η μεγαλύτερη από τις ευχές που πραγματοποιήθηκε ήταν ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Εθνικής που κέρδισε το Euro 2004, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, πέρσι τον Μάιο, για την εκπλήρωση της επιθυμίας του Χρυσοβαλάντη. Τον αγώνα παρακολούθησαν 10.000 άτομα και συγκεντρώθηκε το ποσό τον 60.000 ευρώ που διατέθηκε στο Παιδογκολογικό τμήμα του ΑΧΕΠΑ, όπως ήθελε ο Χρυσοβαλάντης. Σήμερα πάρα πολλά παιδιά σε όλη την Ελλάδα περιμένουν να πραγματοποιηθούν οι ευχές τους που μπορεί να είναι από μια επιθυμία να αποκτήσουν έναν υπολογιστή ή ένα τάμπλετ, μέχρι να γνωρίσουν κάποιον διάσημο, να ζήσουν μια εμπειρία, να πάνε ένα ταξίδι και πολλά άλλα. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα περιμένουν περίπου 25 παιδιά να πραγματοποιηθούν οι ευχές τους” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη προσέλκυσης πόρων και μάρκετινγκ του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) στη Θεσσαλονίκη, Βάγια Παναγιώτη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Make-A-Wish» και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου. Η ημερομηνία αυτή επιλέχτηκε επειδή στις 29 Απριλίου του 1980 εκπληρώθηκε η πρώτη ευχή που ήταν η επιθυμία ένος επτάχρονου Αμερικανού του Κρις Γκρέισιους, που έπασχε από λευχαιμία, να γίνει αστυνομικός. Ο Κρις που πέθανε τρεις μέρες μετά την πραγματοποίηση της επιθυμίας του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του “Make-A-Wish”.