ΠΦΣ: Να αποσυρθεί τώρα η διάταξη για αύξηση εισφορών

ΠΦΣ: Να αποσυρθεί τώρα η διάταξη για αύξηση εισφορών

Φορομπηχτική χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί την προωθούμενη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, νέα ρύθμιση με την οποία επιβάλλεται νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, να αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη, η οποία θα προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία.

Αναλυτικά, η επιστολή των φαρμακοποιών προς την κυρία Αχτσιόγλου έχει ως εξής:

«Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Θέμα: «Περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των φαρμακοποιών»

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, νέα ρύθμιση με την οποία η αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα προέλθει από το νέο τρόπο υπολογισμού. Έτσι, αντί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Αν πράγματι ισχύουν τα ανωτέρω, η ρύθμιση αυτή είναι απολύτως απαράδεκτη και φορομπηχτική. υποχρεούστε δε όπως άμεσα την ανακαλέσετε.

Είναι σαφές ότι αν η ρύθμιση αυτή ψηφιστεί θα έχετε προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ, Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ».