Ποια εποχή είναι η καλύτερη για σεξ;

Ποια εποχή είναι η καλύτερη για σεξ;

Κρύο καιρός για δυο λέει ο θυμόσοφος λαός ο οποίο για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως τελικά έχει δίκιο. Τους χειμερινούς μήνες και ιδιαίτερα όταν κάνει πολύ κρύο η λίμπιντο ανεβαίνει στα ύψη. Από τις τέσσερις εποχές του χρόνου το φθινόπωρο αλλά και ο χειμώνας βρέθηκε ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης -τα οποία συνδέονται με την διάθεση μας για σεξ- είναι πιο υψηλά από ότι την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Perception και πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές του Simon Fraser University κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες θεωρούν τις γυναίκες πιο ελκυστικές τους δροσερούς και κρύους μήνες του χρόνου.

Μία εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί είναι ότι αυτό συμβαίνει λόγω των υψηλών ποσοστών της τεστοστερόνης που παρατηρούνται στον ανθρώπινο οργανισμό αυτούς τους μήνες ενώ μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι λειτουργεί σαν αντίδραση καθώς τους μήνες αυτούς οι άνδρες δεν εκτίθενται σε εικόνες σέξι και αποκαλυπτικών γυναικείων εμφανίσεων λόγω κρύου.

Έτσι τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο αλλά και τον Μάρτιο η τεστοστερόνη εκτοξεύεται στα ύψη. Την ίδια στιγμή απεδείχθει ότι η αίσθηση του κρύου ενεργοποιεί την λαχτάρα μας για ζεστασιά.

Ερευνώντας τις αλλαγές στο relationship status στο facebook ή ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το καλοκαίρι συμβαίνουν πολύ χωρισμοί ενώ αντίθετα το φθινόπωρο ή τους χειμερινούς μήνες ήταν πολύ οι single που άλλαξαν το status τους σε In a relationship ή Engaged.

Στατιστικά μιλώντας, το φθινόπωρο είναι η πιο γόνιμη περίοδος για το ανθρώπινο είδους με κορύφωση τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότερες γενήσεις καταγράφονται το καλοκαίρι.