Ποια είναι τα νέα φυσικά αντικαταθλιπτικά;

Ποια είναι τα νέα φυσικά αντικαταθλιπτικά;

Υπάρχουν κάποιες ενδεχομένως απλές ή υποτιμημένες συνήθειες οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη διάθεσή μας, σαν να ήταν τα καλύτερα αντικαταθλιπτικά.

Η κηπουρική

Έρευνα έδειξε ότι η ενασχόληση με την κηπουρική συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας, στη μείωση της κόπωσης, στη διαχείριση της κατάθλιψης, της έντασης του θυμού, ενώ σχετίζεται ακόμη και με το χαμηλότερο σωματικό βάρος.

Η μουσική

Η μουσική μάς ταξιδεύει, μας ηρεμεί, μας κάνει καλό. Υπάρχει κάτι στη μουσική που μας συναρπάζει και μας ενεργοποιεί. Μπορεί μάλιστα να προκαλέσει έντονες σωματικές αντιδράσεις στο 80% των ανθρώπων που την απολαμβάνουν, σύμφωνα με έρευνα.

Ο καλός καιρός

Οι ερευνητές γνωρίζουν ότι οι καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση και τα συναισθήματά μας. Για παράδειγμα, η ηλιοφάνεια έχει συσχετιστεί με καλύτερη διάθεση καθώς αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Η γυμναστική

Έρευνες δείχνουν ότι κάθε μορφής άσκηση συμβάλλει στη ψυχική εφορία, κοιμόμαστε ευκολότερα, αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά το στρες και αισθανόμαστε πιο φρέσκοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι δραστηριότητες που μας ευχαριστούν

Η συστηματική επιλογή και επιδίωξη ευχάριστων δραστηριοτήτων σε καθημερινή βάση μάς βοηθούν να βιώσουμε θετικά συναισθήματα και να προστατευτούμε από το άγχος.

Share Button