Ποια προβλήματα απειλούν τη στύση των ανδρών;

Ποια προβλήματα απειλούν τη στύση των ανδρών;

Όλο και περισσότεροι άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Η κρίση και το καθημερινό άγχος της επιβίωσης, πλέον, είναι ένας παράγοντας που δρα ανασταλτικά στην φυσιολογική ερωτική ανδρική λειτουργία. Μπορεί κάποιος να μην έχει κανένα οργανικό πρόβλημα, αλλά να είναι τόσο μεγάλο το άγχος του για την καθημερινότητα και τα οικονομικά προβλήματα, που να μην μπορεί να λειτουργήσει στο κρεββάτι.

Όμως δεν είναι μόνο τα οικονομικά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα. Οι ειδικοί καθημερινά εντοπίζουν στους άνδρες δεκάδες ουρολογικά προβλήματα ή παθολογικά που είναι πιθανό να βλάψουν τη σεξουαλική τους ζωή.

Η στύση, λένε οι επιστήμονες, μπορεί να διαταραχθεί από πολλούς παράγοντες είτε ψυχολογικούς είτε οργανικούς. Στο 50 με 80% των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία υπάρχει συνήθωςοργανική βλάβη. Οι στατιστικές αναφέρουν ότι ειδικά στους νεώτερους άνδρες που έχουν προβλήματα στην ερωτική τους ζωή, τα ψυχολογικά αίτια είναι περισσότερα από τα οργανικά και αγγίζουν το 70% σε άνδρες κάτω των 35 ετών.

Οι γιατροί εστιάζουν στο γεγονός για το πώς να εντοπίσουν άμεσα τα πραγματικά αίτια και αν αυτά είναι οργανικά ή ψυχολογικά ή ένας συνδυασμός. Επίσης, είναι γνωστό ότι ορισμένα φάρμακα μπορεί να παίξουν ρόλο στην εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας.

Share Button