Ποια σνακ ρίχνουν τη χοληστερίνη;

Ποια σνακ ρίχνουν τη χοληστερίνη;

Τα σνακ εποτελούν ένα πολύ καλό τρόπο για να μειώσετε τη χοληστερίνη στη περίπτωση που είναι ανεβασμένη!

Δείτε ποια είναι αυτά που τη ρίχνουν!

Ποπ κορν

Το καλαμπόκι και το ποπ κορν θεωρούνται δημητριακά ολικής αλέσεως, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τη χοληστερόλη σας. Φτιάξτε ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων χωρίς λάδι και παραλείψτε το βούτυρο ή το αλάτι.

Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα και καρύδια είναι πολύ καλές επιλογές αν έχετε υψηλή χοληστερόλη. Απλά να θυμάστε πως οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θερμίδες και έτσι δεν θα πρέπει καταναλώσετε περισσότερα από 40 γρ.

Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι ιδανικά για όσους έχουν υψηλή χοληστερόλη, επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα που συμβάλλουν στην καλή υγεία, ενώ είναι επίσης χαμηλά σε λιπαρά, νάτριο, χοληστερόλη και θερμίδες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρδιακών ασθενειών.

Φρούτα

Μήλα, φράουλες, σταφύλια, εσπεριδοειδή, όλα περιέχουν μεγάλη ποσότητα πηκτίνης, ένα είδος ινών που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης. Τα μανταρίνια-κλημεντίνες είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, καθώς περιέχουν κάλιο που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Επιμέλεια: Σοφία Ανδρέου

Share Button