Ποια τρόφιμα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξαναζεσταίνονται;

Ποια τρόφιμα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξαναζεσταίνονται;

Ορισμένες τροφές απαγορεύεται δια ροπάλου να ξαναμπούν στο φούρνο ή στα μικροκύματα για ζέσταμα, αν θέλουμε να μην επιβαρύνουμε την υγεία μας.

Δείτε ποιες είναι αυτές!

Κοτόπουλο: Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κοτόπουλο σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα, αν ξαναζεσταθεί έπειτα από 1-2 ημέρες. Ο καλύτερος τρόπος να το καταναλώσετε είναι να το αξιοποιήσετε κρύο, σε μια σαλάτα ή σε σάντουιτς.

Σπανάκι: Όπως συμβαίνει και με διάφορα φυλλώδη λαχανικά, το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, αλλά και σε νιτρικά. Όταν ξαναζεσταίνετε, λοιπόν, το αγαπημένο σας σπανακόρυζο, τα νιτρικά αυτά μετατρέπονται σε νιτρώδη και άλλες εππιβλαβείς ουσίες.

Αβγά: Άλλη μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, τα αβγά δεν πρέπει να εκτίθενται σε υψηλή θερμοκρασία πολλές φορές. Αν τα ξαναζεστάνετε σε υψηλή θερμοκρασία, μπορεί να γίνουν τοξικά και να φέρουν αναστάτωση στο πεπτικό σας. Το καλύτερο, λοιπόν, είναι να τα μαγειρεύετε μόνο όταν πρόκειται να τα καταναλώσετε.

Ρύζι: Σύμφωνα με το Food Standards Agency, η κατανάλωση ρυζιού αποθηκευμένου σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να μας προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Ο λόγος είναι τα βακτηριακά κύτταρα που υπάρχουν στο ρύζι, παραμένουν ακόμη κι αφού το ξαναζεστάνουμε.

Παντζάρι: Όπως το σπανάκι, έτσι και το παντζάρι είναι πλούσιο σε νιτρώδη, γι’ αυτό προτιμήστε να τα καταναλώσετε κρύα, αν σας περισσέψουν.

Πατάτες: Οι πατάτες είναι θρεπτικές, αλλά χάνουν τη διατροφική τους αξία αν τις αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για πολλή ώρα. Στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και δηλητηρίαση.

Share Button