Ποια τρόφιμα μας χορταίνουν περισσότερο; Έρευνα

Ποια τρόφιμα μας χορταίνουν περισσότερο; Έρευνα

Υπάρχουν ορισμένες τροφές οι οποίες μπορούν να συμβάλουν ευκολότερα στο αίσθημα του χορτασμού. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύεταθ στην επιθεώρηση Food & Nutrition η διατροφή που είναι πλούσια σε πηγές φυτικών πρωτεϊνών όπως τα φασόλια και ο αρακάς είναι πιο χορταστικά απ’ ό,τι εκείνα που βασίζονται στο χοιρινό και το μοσχάρι! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει κανείς βάρος πιο εύκολα!

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όταν οι εθελοντές έτρωγαν την πίτα με τα φασόλια ή τον αρακά, κατανάλωναν στα επόμενα γεύματα της ημέρας κατά 12% λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι όταν έτρωγαν την πίτα με το κρέας.

Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι «οι φυτικής προελεύσεως πρωτεΐνες, που περιέχουν σημαντικά περισσότερες φυτικές ίνες, προκαλούν εντονότερο αίσθημα κορεσμού της πείνας και για περισσότερες ώρες», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Άνν Ράμπεν, καθηγήτρια Πρόληψης & Θεραπείας της Παχυσαρκίας στο πανεπιστήμιο.

Μάλιστα, αυτό ισχύει παρότι οι πρωτεΐνες των οσπρίων είναι λιγότερες από εκείνες του κρέατος, «γεγονός που αντικρούει κάπως την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι οι πολλές πρωτεΐνες μάς χορταίνουν καλύτερα», πρόσθεσε.