Ποιες αποκαλύψεις κάνει το σχήμα του προσώπου για την ερωτική μας ζωή;

Ποιες αποκαλύψεις κάνει το σχήμα του προσώπου για την ερωτική μας ζωή;

Σύμφωνα με τα δεδομένα μιας νέας μελέτης οι άνθρωποι που έχουν στρογγυλό και φαρδύ πρόσωπο, έχουν και πιο ζωηρή σεξουαλικότητα.

Η έρευνα έγινε υπό την εποποπτεία του Steven Arnocky, καθηγητή του Nipissing University του Καναδά. Η ομάδα του Arnocky βρήκε μια συσχέτιση ανάμεσα στους ανθρώπους που είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο τους και στην όρεξη για σεξ.

Η ομάδα, πραγματοποίησε δύο πειράματα. Για τις ανάγκες της μελέτης έλαβε υπόψη της 457 δείγματα από άνδρες και γυναίκες. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν σε σχέση εκείνη την περίοδο. Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως αυτοί που είχα τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, φαρδύ και στρογγυλό πρόσωπο, είχαν περισσότερες σεξουαλικές ορμές.

Όσοι είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως έντονα ζυγωματικά, δεν παρουσίασαν τέτοια συμπεριφορά, άρα ούτε και κάποια τέτοια σύνδεση.

Τα θετικά αποτελέσματα ως που συνδέονται με την όρεξη για σεξ, αφορούν τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες. Αυτό στο οποίο εστίασαν οι μελετητές, ήταν σε περιπτώσεις casual σεξ και απιστίας.

Οι άνδρες με τα στρογγυλά πρόσωπα ήταν πιο “εύκολοι” στο να κάνουν σεξ χωρίς συναίσθημα και πολύ πιο ανοιχτοί στο να απατήσουν το σύντροφος τους στο μέλλον.

Ο Arnocky σχολιάζει τα αποτελέσματα λέγοντας “Λαμβάνοντας όλους τους παράγοντες υπόψιν μας, φτάνουμε στο συμπέρασμα πως τα χαρακτηριστικά του προσώπου δίνουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες για την ανθρώπινη συμπεριφορά και σεξουαλικότητα.”

Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει πως υπάρχει σύνδεση μεταξύ των χαρακτηριστικών του προσώπου. Για παράδειγμα οι άνδρες με φαρδύ και στρογγυλό πρόσωπο έχουν την τάση να να είναι πιο επιθετικοί, να έχουν μεγαλύτερες αρχηγικές τάσεις και να είναι επιρρεπής σε ζητήματα ηθικής και μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί, έχουν την τάση να έλκονται από σεξουαλικές σχέσεις μικρής διάρκειας σε σύγκριση με εκείνους που είχαν πιο λεπτά χαρακτηριστικά και πιο μακρύ πρόσωπο.

ΠΗΓΗ: marieclaire