Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανασφάλειες των ανδρών στο κρεβάτι;

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες ανασφάλειες των ανδρών στο κρεβάτι;

Μπορεί το μέγεθος των προσόντων να παίζει μεγάλο ρόλο για την αντρική αυτοπεποίθηση, αλλά δεν είναι αυτό το μοναδικό τους άγχος στο κρεβάτι. Όπως έδειξε επιστημονική έρευνα, υπάρχει και μια άλλη μέτρηση που για εκείνους έχει μεγάλη σημασία: Πρόκειται για την ποσότητα του σπέρματος που εκσπερματώνουν ανά οργασμό.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε προσφατα στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine διαπιστώθηκε ότι οι άντρες έχουν την τάση να υπερβάλλουν για την ποσότητα που εκσπερματώνουν κάθε φορά και αυτή η ποσότητα έχει να κάνει με το πόσο σεξουαλικά ικανοποιημένοι είναι.

Γιατί όμως οι άνδρες συνδέουν την ποσότητα του σπέρματος με τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι;

Σύμφωνα με τον Αμερικανό σεξολόγο και συγγραφέα Ίαν Κέρνερ, αυτό έχει να κάνει με την γενικότερη πεποίθηση και νοοτροπία τους «με το όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.»

Αντανακλά επίσης και τον τρόπο με τον οποίο το πορνό έχει διαμορφώσει τις απόψεις των ανδρών για το τι είναι φυσιολογικό και τι δεν είναι. «Υπάρχουν πολλοί άνδρες που ανησυχούν ότι δεν εκσπερματώνουν αρκετά. Αυτή η ανησυχία φαίνεται να οδηγείται από τις προσδοκίες που έχουν με αυτά που βλέπουν στο πορνό, όπου ένας άντρας θα παράγει ίσως και πλαστή ποσότητα του σπέρματος».

Πάντως, η μέση ποσότητα σπέρματος κατά τη διάρκεια ενός αντρικού οργασμού είναι 1/3 κουταλάκι του γλυκού (μίνιμουμ ποσότητα) και λίγο περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού (μάξιμουμ ποσότητα).

Η ποσότητα πάντως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία κορύφωση, όπως και η ηλικία, καθώς από τα 40 και άνω οι άντρες εκσπερματώνουν λιγότερο.

Πάντως, όπως καθησυχάζουν οι επιστήμονες, η ποσότητα του σπέρματος δεν έχει καμία σχέση με τις σεξουαλικές αντοχές ή απόδοση.