Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε ασβέστιο εκτός από το γάλα;

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε ασβέστιο εκτός από το γάλα;

Αν θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα του ασβεστίου στον οργανισμό σας, δε χρειάζεται να πίνετε μόνο γάλα. Υπάρχουν και άλλες τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο και αποτελούν επίσης μια πολύ καλή εναλλακτική.

Δείτε ποιες είναι αυτές!

Μαύρα φασόλια

Μισή κούπα μαύρα φασόλια σας παρέχουν το 10% της ημερήσιας δόσης σε ασβέστιο, ενώ σας προσφέρουν ακόμα πολύτιμο σίδηρο, του οποίου είναι πλούσια πηγή, αλλά και βιταμίνες Β, πρωτεΐνη, κάλιο, φυτικές ίνες και μαγνήσιο.

Φυλλώδη λαχανικά

Το σέσκουλο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το κατσαρό λάχανο και το πράσινο μέρος από τα παντζάρια είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου ανάμεσα στην οικογένεια των λαχανικών. Συγκεκριμένα μια κούπα κατσαρό λάχανο περιέχει 180 mg ασβεστίου, το οποίο είναι το 18% των ημερήσιων αναγκών σας.

Ξερά σύκα
Τα ξερά σύκα παρέχουν με το 10% της ημερήσιας δόσης σας σε ασβέστιο, ενώ τρώγονται ή σκέτα ή σαν προσθήκη στα δημητριακά του πρωινού.

Σπόροι Chia
Οι σπόροι chia περιέχουν 179mg ασβεστίου, όπως επίσης ικανές ποσότητες σιδήρου και Β βιταμινών. Είναι ακόμα πλούσιες πηγές φυτικών ινών, μαγνησίου, μαγγάνιου και πρωτεϊνης.

Ταχίνι
Το ταχίνι, που προέρχεται από το σουσάμι, είναι εξαιρετικά πλούσια πηγή ασβεστίου, καθώς σε δυο κουταλάκια περιέχει 179 mg του μετάλλου. Έχει τα θετικά στοιχεία της φυτικής προέλευσης, ενώ περιέχει ακόμα πλούσιες ποσότητες σιδήρου, Β βιταμινών, μαγνήσιου και πρωτεΐνης.