Ποιες τροφές κάνουν καλό στην καρδιά;

Ποιες τροφές κάνουν καλό στην καρδιά;

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων στο μέλλον, έτσι ώστε η καρδιά σας να χτυπάει με υγεία, μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Δείτε ποιοι είναι αυτοί!

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο μπορεί να συμπεριληφθεί στη μαγειρική και τη διατροφή μας, από τις σαλάτες μέχρι τα μαγειρευτά και τα ψητά μας και να μας χαρίσει απλόχερα τα ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά του, διατηρώντας τη χοληστερίνη μας σε καλύτερα επίπεδα.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί περιέχουν μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, μειώνοντας την LDL χοληστερόλη και συμβάλλοντας κατά της αθηρωμάτωσης των αρτηριών, των αρρυθμιών κ.ο.κ. Η μόνη παγίδα είναι οι θερμίδες τους, γι’ αυτό προσέξτε να μην υπερβαίνετε τη 1 χούφτα την ημέρα.

Σολομός

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν ευεργετούν τόσο την καρδιά, όσο και την επιδερμίδα, ακόμη και τη διάθεσή μας. Βρίσκονται κυρίως σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και ο τόνος, αλλά και σε φυτικές πηγές όπως ο λιναρόσπορος, τα καρύδια κ.ο.κ. και σας διατηρούν νέους έσω και έξω…

Μούρα

Τα μούρα, τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα κράνα αποτελούν φρούτα που σύμφωνα με αναφορά που δημοσιεύτηκε στο Nutritional Review, μπορούν να μειώσουν τις φλεγμονές του σώματός μας, να αυξήσουν τα επίπεδα της καλής HDL χοληστερόλης και να μειώσουν την αρτηριακή πίεση, αποτελώντας άλλον ένα σύμμαχο για την καρδιά μας – συν του ότι είναι γευστικά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Όσπρια

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, όσοι κατανάλωναν τα παραπάνω τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, μείωσαν κατά 22% την πιθανότητα καρδιακών παθήσεων σε σχέση με όσους τα κατανάλωναν λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Εσείς τι θα διαλέξετε;