Ποινική δίωξη σε πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας!

Ποινική δίωξη σε πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΥΥ ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας!

Ποινική δίωξη κατά εννέα προσώπων πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικούς επιστήμονες ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας!

Συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι, μέλη της διοίκησης του ΕΟΠΠΥ την περίοδο 2012-2014 με 2 αποφάσεις τους επέβαλαν ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά (οστομικά), προκαλώντας σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ζημιά 15 εκ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα, η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων τότε Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας , Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η διαβίβαση γίνεται για τυπικούς λόγους καθώς οι επίμαχες αποφάσεις φέρουν και τις υπογραφές τους.

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας είχε ξεκινήσει μετά από πορισματική αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Υγείας οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι, αν και υπήρχαν αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι εάν έμπαινε πλαφόν θα ζημιωνόταν το Δημόσιο, άναψαν το «πράσινο» φως για την επιβολή του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ