ΠΙΣ: Να χορηγηθεί άμεσα η 3η δόση εμβολίου στους υγειονομικούς

ΠΙΣ: Να χορηγηθεί άμεσα η 3η δόση εμβολίου στους υγειονομικούς

Τη δυνατότητα στους υγειονομικούς να πραγματοποιήσουν άμεσα και την 3η δόση του εμβολίου για την COVID 19, προκειμένου να προστατευθούν, ζητά από τις αρμόδιες αρχές ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Άλλωστε οι περισσότεροι υγειονομικοί που δίνουν τη μάχη με την πανδημία σε όλες τις δομές υγείας, ήταν οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν αφού το εμβολιαστικό πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο, αναφέρει ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του.

Ο ΠΙΣ σημειώνει ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν θα πρέπει να καθυστερήσει τις αποφάσεις της, καθώς οι συνθήκες για την 3η δόση στους υγειονομικούς είναι πλέον ώριμες.

Παράλληλα αναμένει την έναρξη εμβολιασμών κατ’ οίκον από τους ιδιώτες ιατρούς καθώς και σε όλα τα ιατρεία, που θα ενισχύσουν την επιτυχημένη εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας μας.

Ταυτόχρονα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) χαιρετίζει την απόφαση να διατίθενται τα εμβόλια για τον κορωνοϊό στον παιδικό πληθυσμό, στον φυσικό τους χώρο που είναι τα ιατρεία των Παιδιάτρων.

Τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν άμεσα από την COVID 19, καθώς όπως δείχνουν όλες οι πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, πλέον και τα ανήλικα κινδυνεύουν λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Ο εμβολιασμός τους κρίνεται απαραίτητος ειδικά τώρα που ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.

Tags: