Πιστοποιητικού εμβολιασμού: Σε ποιους χώρους δεν θα είναι σύντομα απαραίτητο

Πιστοποιητικού εμβολιασμού:  Σε ποιους χώρους δεν θα είναι σύντομα απαραίτητο

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αναμένεται να καταργηθεί σύντομα αποκλειστικά και μόνο στους εξωτερικούς χώρους εστίασης λένε ‘έγκυρες πληροφορίες

Μέχρι σήμερα, στους εξωτερικούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι έπρεπε να φέρουν μαζί τους αρνητικό rapid test ή PCR test και η εμβολιασμένοι υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού. Συνεπώς, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας και την αλλαγή των μέτρων με ΦΕΚ, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάθονται ελεύθερα σε καταστήματα εστίασης χωρίς την επίδειξη κάπου αρνητικού τεστ.

Διαξιφισμοί Μαγιορκίνη – Βασιλακόπουλου

Μπάχαλο προκάλεσε η δήλωση του καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη περί κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι είναι «πολύ πρόωρη η κουβέντα για κατάργηση των πιστοποιητικών. Στις χώρες που συζητείται κάτι τέτοιο, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό και είναι πολύ δύσκολο να έρθει κάποιος σε επαφή με ανεμβολίαστο, ενώ στην Ελλάδα έχουμε ακόμη αρκετούς ανεμβολίαστους».

Ο κ. Βασιλακόπουλος ήταν κατηγορηματικός στο να μην καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι ο μοναδικός λόγος για να έρθει η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι για να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν.

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επανέλαβε ότι είναι θέμα χρόνου η έλευση της κανονικότητας. «Αν και ακόμη δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή, τόσο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όσο και οι μάσκες θα σταματήσουν να ισχύουν».

Ειδικά για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε ότι θα είναι το πρώτο μέτρο που θα επανέλθει αν η πανδημία επιστρέψει με μεγαλύτερη δυναμική.