Πλεύρης: Απόλυση για όσους εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Πλεύρης: Απόλυση για όσους εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

O Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξήγησε ότι οι υπάλληλοι που θα επιχειρήσουν να εκδώσουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα τιμωρούνται μέχρι και με απόλυση.

Κατά τη συνέντευξης του στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή “Από τις Έξι”, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και τόνισε ότι αυστηροποιείται το πλαίσιο που θα αποτρέπει τον υπάλληλο να κάνει την οποία πράξη.

«Παράλληλα προσπαθούμε να ιχνηλατήσουμε όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο αυτές τις περιπτώσεις. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι μετά την έκταση που πήρε το φαινόμενο δεν θα έχουμε νέες περιπτώσεις, γιατί πλέον γνωρίζουν άπαντες ότι είμαστε πλήρως οχυρωμένοι απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα» συμπλήρωσε.

Για τις ποινές έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το πρώτο μέτρο θα είναι η απόλυση, η οποία, όμως, δε θα γίνεται αμέσως.

«Οι ποινές πρώτα από όλα είναι στο Πειθαρχικό. Την απόλυση την αποφασίζει ένα Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατί έτσι είναι η λειτουργία. Όταν πιάνεις κάποιον, κάνεις ΕΔΕ και περνάει Πειθαρχικό, γιατί ο καθένας έχει δικαίωμα να κριθεί από κάποιο Όργανο. Και προβλέπεται μια ποινή. Εάν δηλαδή κριθεί κάποιος ότι το έχει κάνει, η ποινή είναι η απόλυση. Άρα το πρώτο μέτρο το οποίο εφαρμόζεται είναι η απόλυση, η οποία όμως δεν γίνεται αμέσως. Στην αρχή κάποιος μπαίνει σε διαθεσιμότητα, έρχεται το Πειθαρχικό και αν το Πειθαρχικό αποφανθεί ότι το έκανε, απολύεται. Υπάρχουν οι ποινικές κυρώσεις που μπορεί να είναι από πλημμέλημα πλαστογραφίας ή απάτης. Αν όμως υπάρξει διασπορά της νόσου υπάρχουν αυστηρές διατάξεις που φτάνουν στο κακούργημα. Εμείς προσθέσαμε το διοικητικό πρόστιμο. Είναι πλέον πάρα πολύ αυστηρό το πλαίσιο των ποινών. Ωστόσο, πρέπει να έχεις έναν πλήρη μηχανισμό έτσι ώστε ακόμα και αυτούς που δεν θα τους αποτρέψουν οι αυστηρές ποινές, να έχεις τον τρόπο να τους βρίσκεις. Αυτό κάνουμε τώρα» είπε χαρακτηριστικά .

Για νέα μέτρα που θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι θα υπάρξει εντατικοποίηση των μέτρων ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού τα οποία θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τη διασπορά του ιού