Πλεύρης: Δεν θα επιβληθεί lockdown -Στο τετράμηνο η τρίτη δόση

Πλεύρης: Δεν θα επιβληθεί lockdown -Στο τετράμηνο η τρίτη δόση

Ο υπουργός Υγείας απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όπως και το κλείσιμο των σχολείων – Τι δήλωσε για το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Omicron και τα μέτρα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας το επόμενο δεκαπενθήμερο

Για ακόμη μια φορά, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για lockdown, ενώ για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, τόνισε πως είναι σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας. Ακόμη εστίασε στη μείωση του χρόνου χορήγησης της τρίτης δόσης, αν ανάψει το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές, ενώ μίλησε για το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Omicron και τον σχεδιασμό για τις γιορτές.

«Το κρούσμα της μετάλλαξης Omicron αφορά έναν Έλληνα συμπολίτη μας που επέστρεφε από τη Νότια Αφρική. Ήταν πριν μπουν τα περιοριστικά μέτρα. Είχε μια τρομακτική συνέπεια και ο ίδιος. Πέρα από τα τεστ που ήταν υποχρεωτικά να γίνουν γιατί ερχόταν από Τρίτη χώρα ο ίδιος έκανε καθημερινό τεστ εκεί που βρισκόταν και ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα στα πρώτα τεστ. Μόλις βγήκε το πρώτο θετικό τεστ, το διαγνωστικό κέντρο στο οποίο είχε κάνει την έρευνα αυτομάτως το έστειλε γιατί υπήρχε το ύποπτης προέλευσης να γίνει περαιτέρω εξέταση και διαπιστώθηκε με απόλυτο τρόπο ότι είναι η μετάλλαξη Omicron», δήλωσε στο Mega για το κρούσμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.