ΠΟΕΔΗΝ: Ακατάλληλο το νερό στο Παπαγεωργίου!

ΠΟΕΔΗΝ: Ακατάλληλο το νερό στο Παπαγεωργίου!

Το μικρόβιο Λεγιονέλλα που υπό συνθήκες μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο ειδικά για τους ασθενείς, βρέθηκε στο δίκτυο παροχής του νερού στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης βρέθηκε Λεγιονέλλα, το μικρόβιο που η θνησιμότητα στους νοσηλευόμενους ασθενείς που θα προσβληθούν αγγίζει το 50%.

Μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ αποκαλύπτει και την αλληλογραφία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ που ενημερώνει για την ανίχνευση λεγιονέλλας στο δίκτυο ύδατος του Νοσοκομείου (29/8/2017) και την λήψη μέτρων για την προφύλαξη ασθενών.

Υποδεικνυόμενα μέτρα κατά την Επιτροπή είναι η διακοπή της χρήσης του δικτύου θερμού ύδατος καθώς εκεί βρέθηκε το μικρόβιο.

Υποδεικνύουν επίσης τα μέλη της επιτροπής τη χρήση στείρου αποστειρωμένου ύδατος αντί νερού βρύσης για την παρασκευή κάθε είδους διαλύματος που χορηγείται στους ασθενείς ή οτιδήποτε παρασκευάζεται για νοσοκομειακή χρήση.
Ακόμη τη μη χρησιμοποίηση ως πόσιμου το νερό της βρύσης και το νερό των ψυκτών για κατηγορίες ασθενών.

Δίνουν επίσης οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασθενών που θα προσβληθούν από το εν λόγω νοσοκομειακό μικρόβιο.

Τι απαντά η Διοίκηση του Παπαγεωργίου

Τη δική της απάντηση δίνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου:

«Στο ΓΝ Παπαγεωργίου συνηθίζουμε να διενεργούμε τακτικά, προληπτικά, δειγματοληπτικούς ελέγχους ρουτίνας. Μόλις διαπιστώσουμε την παραμικρή απόκλιση από τις φυσιολογικές τιμές, επεμβαίνουμε άμεσα και πριν ακόμη προκύψει ο οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπήρξε ύποπτο δείγμα σε ζεστό νερό, απομακρυσμένης περιοχής στο Νοσοκομείο. Αμέσως συνήλθε η ειδική επιτροπή και δόθηκαν οδηγίες σωστής αντιμετώπισης. Καλό είναι ό,τιδήποτε συμβαίνει να προλαμβάνεται και να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει του.

Λειτουργούμε πάντα άμεσα και λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα ώστε να μην προκύψει κανένας κίνδυνος για τους ασθενείς μας. Το δίκτυο υδροδότησης του Νοσοκομείου είναι σε άριστη κατάσταση, λόγω επιμελών συντηρήσεων, είναι ανεξάρτητο και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να επηρεάζει την υδροδότηση των γύρω περιοχών».