ΠΟΕΔΗΝ: Εικόνες ντροπής από τα πλυντήρια του νοσοκομείου Κιλκίς

ΠΟΕΔΗΝ: Εικόνες ντροπής από τα πλυντήρια του νοσοκομείου Κιλκίς

Φωτογραφίες σοκ που μαρτυρούν την άθλια κατάσταση των πλυντηρίων στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Να σημειωθεί εδώ ότι το συγκεκριμένο χώρο είχε επισκεφθεί πέρυσι το Μάρτιο ο Υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο περιοδείας του στο νοσηλευτικό ίδρυμα, απ’ όπου αναχώρησε με την υπόσχεση ότι θα δώσει άμεσα 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση των πλυντηρίων.

 

«Πέρασαν 14 μήνες από την δέσμευση του Υπουργού για την ανακαίνιση των πλυντηρίων – Τα χρήματα δεν δόθηκαν και η κατάσταση των πλυντηρίων ημέρα με την ημέρα χειροτερεύει – Θυμίζουν πλυντήρια άθλιας φυλακής υψίστης ασφαλείας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

1

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ τον Ιούνιο του 2016 είχε εμφανιστεί ένα φίδι στο χώρο των πλυντηρίων, καθώς – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες – εκείνο το διάστημα δεν υπήρχε σύμβαση με εταιρεία για απολύμανση και απεντόμωση του νοσοκομείου.

2

“Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου αν και έχει αναλάβει καθήκοντα από τον Μάη του 2016 (άρα πριν εμφανιστεί το φίδι) τι έκανε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση; Να φτιάξει τα πλυντήρια; Ούτε σκέψη. Διενήργησε την ΕΔΕ (Απρίλιος 2017) σε πέντε υπαλλήλους για το γεγονός του φιδιού, 9 μήνες μετά την εμφάνιση του φιδιού και έξι μήνες μετά την ανάθεση της ΕΔΕ σε υπάλληλο. Προσπάθεια φίμωσης, εκφοβισμού και τρομοκρατίας!!! Ούτε χούντα!!!” καταλήγει η ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.