ΠΟΕΔΗΝ: Είναι ιδιωτικό το Νοσοκομείο Σαντορίνης;

ΠΟΕΔΗΝ: Είναι ιδιωτικό το Νοσοκομείο Σαντορίνης;

Έλληνες πολίτες ανασφάλιστοι και έκτακτα περιστατικά αναγκάζονται να πληρώσουν τις εξετάσεις τους στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, οι εξετάσεις είναι υπερτιμολογημένες και οι ασθενείς δίνουν ακόμα και 10ευρώ για την κάθε ένεση.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι εξετάσεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης προσφέρονται σε πολύ υψηλότερες τιμές, 10φορές πάνω από ό,τι προσφέρονται στα άλλα Δημόσια Νοσοκομεία. Είναι ακριβότερες και από Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα, ενώ υπάρχουν δύο διαφορετικές χρεώσεις στις ίδιες εξετάσεις. Στους Έλληνες προσφέρονται σε διπλή τιμή από ό,τι στους ξένους.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο Σαντορίνης η Γενική αίματος χρεώνεται 20ευρώ στους Έλληνες και 10ευρώ στους ξένους. Στα Δημόσια Νοσοκομεία στους μη δικαιούμενους Δωρεάν Περίθαλψη Έλληνες και ξένους προσφέρεται με 2,88 ευρώ.

Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης οι Ακτινογραφίες χρεώνονται 20-50ευρώ. Στα Δημόσια Νοσοκομεία οι μη δικαιούμενοι Δωρεάν Περίθαλψη Έλληνες και ξένοι πληρώνουν 4,30ευρώ.

Παραθέτουμε τις τιμές που πληρώνουν οι Ασθενείς που δεν δικαιούνται Δωρεάν Περίθαλψη σε εξετάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία για να τις συγκρίνετε με τις χρεώσεις της ΑΕΜΥ Α.Ε. στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, ακόμη και στους ανασφάλιστους που δικαιούνται Δωρεάν περίθαλψη.

Γενική αίματος 2,88 ευρώ, Σάκχαρο Γλυκόζη ορού 2,26 ευρώ, ουρία αίματος 2,26 ευρώ, κρεατινίνη ορού 4,05 ευρώ, AST SGOT 4.49 ευρώ, SGPT 4,75 ευρώ, Νάτριο ορού 5,22 ευρώ, κάλιο ορού 5,22 ευρώ, CRP 10 ευρώ, ΤΚΕ 1,76 ευρώ, ουρικό οξύ 2,88 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 10 φορές πάνω χρεώνει η ΑΕΜΥ Α.Ε. τους ασθενείς στο Νοσοκομείο Σαντορίνης. Και μάλιστα έκτακτα περιστατικά.

ΕΞΕΛΙΞΗ ΙΑΤΡΩΝ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Οι Ιατροί του ΕΣΥ που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης  δεν εξελίσσονται. Δεν μπορούν να καταλάβουν θέσεις Συντονιστών Διευθυντών ή Διευθυντών Τομέων. Τις θέσεις αυτές καταλαμβάνουν νεοπροσληφθέντες Ιατροί και μόνο της ΑΕΜΥ Α.Ε. Παρότι οι Ιατροί του ΕΣΥ κατέχουν θέση Διευθυντή Ιατρού. Έτσι γλιτώνει η ΑΕΜΥ Α.Ε. τα επιδόματα Συντονιστών Διευθυντών.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Οι Ιατροί κάνουν 5 ενεργείς εφημερίες το μήνα και 2 ετοιμότητας. Μάλιστα εκδόθηκε απόφαση της ΑΕΜΥ Α.Ε. ότι επτά εφημερίες το μήνα θα πληρώνονται. Όταν στις βασικές ειδικότητες Ιατρών υπηρετεί ένας ή δύο Ιατροί, πως θα εφημερεύει και θα αντιμετωπίζει τα περιστατικά με ασφάλεια, ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα σε 24ωρη βάση;

Αναπτύχθηκαν στο Νοσοκομείο η Παθολογική κλινική  με 10 κλίνες και η Χειρουργική κλινική με 10 κλίνες επίσης.

Με έναν Παθολόγο, έναν Γενικό Ιατρό, δύο Χειρουργούς, δύο Καρδιολόγους, δύο Αναισθησιολόγους, πώς να λειτουργήσουν με ασφάλεια ο Παθολογικός και ο Χειρουργικός Τομέας του Νοσοκομείου (επείγοντα, κλινικές, χειρουργεία);

Στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει Αιμοδοσία. Δεν υπάρχει Ιατρός Αιματολόγος. Δεν υπάρχει Ιατρός Νεφρολόγος. Πώς να γίνουν χειρουργεία;

ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΗ. Πώς να λειτουργήσει η Μονάδα Εμφραγμάτων με δύο Καρδιολόγους όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια;

 

ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ. Πώς να λειτουργήσει Μονάδα Τεχνικού Νεφρού χωρίς κανένα Νεφρολόγο που επίσης υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια του Νοσοκομείου;

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το Νοσηλευτικό Προσωπικό αποδεκατίζεται ημέρα με την ημέρα λόγω χαμηλών μισθών και υψηλού κόστους διαβίωσης. Απέμειναν 25 άτομα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία και οι 4 ετοιμάζονται να παραιτηθούν αποδεχόμενοι διορισμό τους σε Δημόσια Νοσοκομεία. Γιατί αφού και το Νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι Δημόσιο;

Η κάλυψη του Αναισθησιολογικού και Χειρουργικού Τομέα σε Νοσηλευτικό Προσωπικό είναι τραγική. Δεν έχουν καν Εργαλειοδότρια Νοσηλεύτρια. Κατόπιν τούτων οι αεροδιακομιδές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Τουλάχιστον 20 τον μήνα!