ΠΟΕΔΗΝ: Κινδύνευσαν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κιλκίς από διαρροή ατμού

ΠΟΕΔΗΝ: Κινδύνευσαν εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κιλκίς από διαρροή ατμού

Μία μηχανική βλάβη στο στεγνωτήριο του Νοσοκομείου Κιλκίς είχε σαν αποτέλεσμα κατά την ΠΟΕΔΗΝ, να σπάσει σωλήνας, υψηλής πίεσης, μεταφοράς ατμού θερμοκρασίας 160o C, να υπάρξει διαρροή ατμού και να κινδυνεύσουν ζωές εργαζομένων.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη 7/9. Σύμφωνα με την καταγγελία, το ένα από τα τρία στεγνωτήρια – βάρους άνω των 500 κιλών – ξαφνικά αναπηδούσε με μεγάλη ταχύτητα. Από τις αναταράξεις το στεγνωτήριο μετακινήθηκε από το σημείο που ήταν τοποθετημένο, με αποτέλεσμα να κοπεί σωλήνας μίας ίντσας, εκτοξεύοντας ατμό άνω των 160 βαθμών Κελσίου με υψηλή πίεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση πριν από μερικούς μήνες είχε ισχυριστεί ότι τα μηχανήματα στο χώρο των πλυντηρίων έχουν επισκευασθεί.

“Πού είναι οι επισκευές της κας Διευθύντριας και του κου Πολάκη;” ρωτά η Ομοσπονδία προκαλώντας τη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος να την διαψεύσει, όπως είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ από τύχη μόνο δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού υπήρξε μεγάλη διαρροή καυτού ατμού τόσο στο χώρο των πλυντηρίων όσο και στο διάδρομο του κτιρίου στον οποίο στεγάζονται τα Εξωτερικά ορθοπεδικά ιατρεία.

“Εκείνη την ώρα υπήρχαν εκεί ασθενείς και συνοδοί. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και το προσωπικό του πλυντηρίου, οι ασθενείς και οι συνοδοί στο διάδρομο του κτιρίου αντιμετώπισαν λιποθυμικές τάσεις” αναφέρει χαρακτηριστικά.