ΠΟΕΔΗΝ: Νέα επίθεση κατά Πολάκη για τις προσλήψεις στην υγεία

ΠΟΕΔΗΝ: Νέα επίθεση κατά Πολάκη για τις προσλήψεις στην υγεία

Νέα επίθεση κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν το 2016.

Όπως επισημαίνει, επικαλούμενη στοιχεία από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, το προσωπικό του Υπουργείου Υγείας επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Ιαν. 2016 – Φεβ. 2017) μειώθηκε κατά 1.456 μόνιμους υπαλλήλους, ενώ έως το Μάιο οι αποχωρήσαντες έφτασαν τους 1.856.

Έχουμε να κάνουμε με μια απίθανη κυβέρνηση. Μιλάει μόνο για τις προσλήψεις τις οποίες πολλαπλασιάζει και καθόλου για τις αποχωρήσεις. Αποχωρήσεις όχι μόνο λόγω συνταξιοδότησης ή ιδία βουλήσει, αλλά με ρουσφετολογικές μετατάξεις, αποσπάσεις ή μετακινήσεις” αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με στα στοιχεία της Ομοσπονδίας:

Οι 8.591 προσλήψεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τελικά 2.086 μόνιμοι και 3.827 με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Οι μόνιμοι υπάλληλοι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ των Νοσοκομείων λιγόστεψαν κατά 7.023 (2.000 Ιατροί και 5.023 Νοσηλευτές και Λοιπό Προσωπικό).

-Προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης υπήρχαν στα Νοσοκομεία καθόλα τα Μνημονιακά έτη σε αντίστοιχο αριθμό της σημερινής κυβέρνησης.

– Το ΕΚΑΒ, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κατέρρευσαν. Κινδυνεύουν οι ασθενείς

– Στοιχεία ρουσφετολογικών μετατάξεων – μετακινήσεων σε αλλότρια καθήκοντα

– Μετακινήσεις Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού σε Βουλευτές

– Τα Νοσοκομεία πληρώνουν και τις υπερωρίες για να κάνουν τα ρουσφέτια των Βουλευτών. Και μετά δεν φτάνουν τα χρήματα να πληρωθούν οι νύκτες και οι αργίες του προσωπικού. Σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένα πέντε μηνών.

– Στο Γ.Ν. Λειβαδιάς με απόφαση της Διοικήτριας έχουμε μετακίνηση Νοσηλευτή σε γιατρό (συνταγογραφεί)!!! Και η Μ.Τ.Ν. έμεινε χωρίς Νοσηλευτές!!!

– Λιγότερα Ασθενοφόρα στους δρόμους επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

– Αφού η κυβέρνηση προσέλαβε χιλιάδες Νοσηλευτές γιατί δεν χορηγεί τα χρωστούμενα ρεπό και τις άδειες που οφείλει, τα οποία ξεπερνούν τις 800.000 ημέρες.

– Το προσωπικό μειώνεται αλλά τα ρουσφέτια συνεχίζονται. Χάνονται οι ασθενείς λόγω έλλειψης Ιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού.