ΠΟΕΔΗΝ: Πέντε κρούσματα ιλαράς στο Θριάσειο Νοσοκομείο

ΠΟΕΔΗΝ: Πέντε κρούσματα ιλαράς στο Θριάσειο Νοσοκομείο

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο προσβλήθηκαν πέντε (5) εργαζόμενοι από Ιλαρά εκ των οποίων δυο νοσηλευτές, ένας γιατρός και δυο υπάλληλοι κυλικείου.

Όπως διαπιστώνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)” από την στιγμή που σημειώθηκαν κρούσματα Ιλαράς στους Επαγγελματίες Υγείας φαίνεται ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.”

Παράλληλα τα μέλη της Ομοσπονδίας στιλιτεύουν το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν τα Νοσοκομεία με τα απαραίτητα αντιδραστήρια, ενώ και οι δύο φορείς, συνεχίζουν να καθυστερούν εγκληματικά να δράσουν!

Σύμφωνα με τις καταγγελλίες της ΠΟΕΔΗΝ “Ως εκ τούτω οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν μπήκαν στον κόπο καν να ενημερώσουν το προσωπικό για την οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα μη μετάδοσης της νόσου. Φυσικά το Υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε να προμηθεύσει τα Νοσοκομεία με τα απαραίτητα εμβόλια ιλαράς. Που να βρει χρήματα;

Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι να «κινδυνεύει η ζωή των προσβληθέντων επαγγελματιών υγείας.
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μεταδώσουν τη νόσο σε συναδέλφους και Ασθενείς. Ειδικά οι Ασθενείς που είναι σε ανοσοκαταστολή κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους λόγω των επιπλοκών της νόσου (εγκεφαλίτιδα, παράλυση)”.