ΠΟΕΔΗΝ: Τραγικές οι ελλείψεις στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγικές οι ελλείψεις στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»

Τραγικές είναι οι ελλείψεις στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», όπου φιλοξενούνται δεκάδες βρέφη και παιδιά. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) απασχολείται μία παιδίατρος για όλα τα βρέφη και παιδιά της δομής. Υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για 12-13 βρέφη ανά βάρδια. Οι παιδοκόμοι, οι φροντιστές και οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι ελάχιστοι. Τα τελευταία χρόνια μόνιμη κατάσταση αποτελούν οι επικουρικοί εργαζόμενοι – σήμερα απασχολούνται εννέα άτομα των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέχρι το τέλος του 2018.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και συνεπάγεται επιπτώσεις στη νοητική, την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση των παιδιών» επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου «Η Μητέρα», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στη διοίκηση του Κέντρου για τις σοβαρότατες επιπτώσεις που επιφέρει αυτή η κατάσταση στους ανήλικους φιλοξενούμενους του Κέντρου.

Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, προειδοποιούν ότι αν δεν εισακουστούν άμεσα οι διαμαρτυρίες τους, θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενώ επικαλούνται και το πολύ σοβαρό δεδομένο της επαγγελματικής εξουθένωσης που βιώνουν οι ίδιοι λόγω της πολύωρης και απαιτητικής εργασίας και της άτυπης κατάργησης των ρεπό και των αργιών που δικαιούνται.

Ζητούν από τη διοίκηση και τους κρατικούς αξιωματούχους να φροντίσουν για την άμεση τήρηση των κανόνων που αφορούν τη λειτουργία του Κέντρου, ιδίως σε ό,τι αφορά την αναλογία προσωπικού- παιδιών, και να προχωρήσουν σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.