Πως η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη διάθεση για σεξ;

Πως η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη διάθεση για σεξ;

Τη σημασία του ύπνου για το σεξ, αλλά και τη σημασία του σεξ για τον ύπνο, υπογραμμίζει η Λόρι Μιντς, καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, sex educator και συγγραφέας βιβλίων για το σεξ, σε άρθρο της στο The Conversation.

«Συνήθως κοιμόμαστε και κάνουμε σεξ στον ίδιο χώρο- το υπνοδωμάτιο. Λιγότερο προφανές, αλλά πιο σημαντικό είναι το ότι η έλλειψη ύπνου και η έλλειψη σεξ μοιράζονται κάποια κοινά υποβόσκοντα αίτια, περιλαμβανομένου του στρες. Εξίσου σημαντικό είναι το ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε σεξουαλικά προβλήματα, και η έλλειψη του σεξ μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ύπνου. Αντίστροφα, ένας καλός νυχτερινός ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σεξ, και το οργασμικό σεξ μπορεί να έχει αποτέλεσμα καλύτερο ύπνο τη νύχτα».

Όπως σημειώνει η Μιντς,οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν προβλήματα ύπνου από ό,τι οι άνδρες, και το πιο κοινό πρόβλημα σεξουαλικής φύσης που αναφέρουν οι γυναίκες στους ειδικούς και τους γιατρούς τους είναι η μειωμένη επιθυμία.

«Αντίστροφα, ένας καλός ύπνος το βράδυ μπορεί να αυξήσει την επιθυμία. Πρόσφατη μελέτη έδειξε πως όσο περισσότερο κοιμούνται οι γυναίκες, τόσο πιο πολύ ενδιαφέρον έδειχναν για σεξ την επόμενη ημέρα. Απλά μία παραπάνω ώρα ύπνου οδηγούσε σε αύξηση 14% των πιθανοτήτων σεξουαλικής επαφής την επόμενη ημέρα. Επίσης, σε αυτή την ίδια μελέτη, ο περισσότερος ύπνος σχετιζόταν με την καλύτερη διέγερση των γεννητικών οργάνων».

Share Button