Πώς η υβριδική εργασία κάνει καλό στην υγεία – Η νέα μελέτη της IWG

Πώς η υβριδική εργασία κάνει καλό στην υγεία – Η νέα μελέτη της IWG

 

Η υβριδική εργασία οδηγεί σε ένα πιο υγιές, πιο χαρούμενο και πιο παραγωγικό εργατικό δυναμικό, με τους εργαζόμενους να ασκούνται περισσότερο, να κοιμούνται περισσότερο και να τρώνε καλύτερα, να έχουν ελεύθερο χρόνο, καλύτερη ψυχολογία, λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη παραγωγικότητα, την ίδια στιγμή που ο περιορισμός των μετακινήσεων των υπαλλήλων από και προς τον τόπο εργασίας τους συμβάλλει σημαντικά στη συνολική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μιας επιχείρησης.

Αυτά είναι μόλις μερικά από τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση της υβριδικής εργασίας, σύμφωνα με τη νέα μελέτη της IWG με τίτλο “Hybrid & Health”.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει ότι ο μέσος χρόνος άσκησης για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στο μοντέλο υβριδικής εργασίας διαμορφώνεται πλέον στις 4,7 ώρες άσκησης την εβδομάδα, σε σύγκριση με 3,4 ώρες πριν από την πανδημία. Πρόκειται για αύξηση 38%.
Δικαίωμα στον ύπνο

Ακόμη ένας βασικός πυλώνας για την υιοθέτηση ενός υγιούς μοντέλου ζωής αποτελεί ο ύπνος. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο μοντέλο υβριδικής εργασίας κοιμούνται περισσότερο χάρη στον επιπλέον χρόνο που μπορούν να αφιερώσουν στο κρεβάτι το πρωί, ο οποίος πρακτικά έχει ελευθερωθεί από την καθημερινή μετακίνηση. Συνολικά, κοιμούνται έως και 71 περισσότερες ώρες το χρόνο – ή περισσότερες από τρεις ολόκληρες ημέρες επιπλέον.
Το μοντέλο υβριδικής εργασίας ωφελεί και την σιλουέτα

Οι εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο μοντέλο υβριδικής εργασίας σύμφωνα και πάλι με τη μελέτη της IWG ανέφερουν ότι οι διατροφικές τους συνήθειες έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Σχεδόν τα τρία τέταρτα (70%) τόνισαν ότι η υβριδική εργασία τους έδωσε την ευκαιρία να προετοιμάζουν ένα υγιεινό πρωινό κάθε ημέρα, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (54%) δήλωσαν ότι είχαν περισσότερο χρόνο να αφιερώσουν μαγειρεύοντας θρεπτικά γεύματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Χάρη στον πιο υγιεινό τρόπο ζωής χάρη στην υιοθέτηση του μοντέλου υβριδικής εργασίας, περισσότεροι από το ένα τέταρτο (27%) των εργαζομένων στην έρευνα της IWG ανέφεραν απώλεια βάρους από την αρχή της πανδημίας. Δύο στους πέντε (42%) έχασαν μεταξύ 5 και 9,9 κιλών, ενώ ένα αξιοσημείωτο 23% έχασε περισσότερα από 10 κιλά. Οι μεγαλύτεροι παράγοντες απώλειας βάρους ήταν ο αυξημένος χρόνος για άσκηση (65%) και ο περισσότερος χρόνος για να μαγειρέψουν υγιεινά γεύματα (54%).
Προσωπικός χρόνος

Σχεδόν τέσσερις στους πέντε (79%) εργαζόμενους στη μελέτη της IWG δήλωσαν ότι ήταν πιο παραγωγικοί από τότε που μεταπήδησαν στην υβριδική εργασία και σχεδόν οι μισοί απέδωσαν αυτό στα μειωμένα επίπεδα άγχους και στον αυξημένο χρόνο χαλάρωσης μετά τη δουλειά.