Πως ωφελούν οι διακοπές την υγεία;

Πως ωφελούν οι διακοπές την υγεία;

Η ρουτίνα του τύπου, «σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι» κάνει το άγχος να αγγίζει τα υψηλότερα ποσοστά! Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται το ελάχιστο δύο βδομάδες συνεχόμενων διακοπών για να μπορέσει να αποβάλει από το σύστημά του τις ψυχικές  τοξίνες και να γεμίσει τις  μπαταρίες του οργανισμού του.

Τα οφέλη των διακοπών δεν είναι  μόνο η όαση του νου μας που  μας στηρίζει για να βγάλουμε την  χρονιά μας αλλά θεραπεία και πρόληψη  για την ψυχική και την σωματική μας υγείας.Την ίδια στιγμή μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της βρετανικής ψυχολογικής κοινότητας,έδειξε πως η επίσκεψη στην παραλία ωφελεί ιδιαίτερα τον οργανισμό καθώς ισοδυναμεί με μια βόλτα στο πάρκο όπου απελευθερώνονται συναισθήματα ηρεμίας και αναζωογόνησης.

Οι χαλαρωτικές βόλτες στην ακρογιαλιά, τα παιχνίδια και τα σπορ όταν ο καιρός το επιτρέπει, το κολύμπι, οι καταδύσεις και γενικότερα η φυσική δραστηριότητα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την καθιστική ζωή των πόλεων, δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια ήρεμη και γεμάτη υγεία ζωή.