Πώς θα απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Πώς θα απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας υπονομεύουν τη γοητεία των ματιών σας και αποτελούν τον εχθρό που απειλεί το βλέμμα σας. Πώς μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε;

Μην παραλείπετε σε καμία περίπτωση το απαραίτητο καθημερινό 8ωρο ύπνου, καθώς η έλλειψη ύπνου πέρα από πλήρη αποδιοργάνωση των λειτουργιών του οργανισμού, προκαλεί εντονότερους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Φροντίστε το καθημερινό σας διαιτολόγιο να είναι πλήρες και ολοκληρωμένο. Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά, πιείτε άφθονο νερό και αν χρειαστεί, πάρτε συμπληρώματα βιταμινών καθώς έχει αποδειχθεί πως η έλλειψή τους σε συνδυασμό με την αναιμία μπορεί να προκαλέσουν μαύρους κύκλους.

Το υπερβολικό άγχος της καθημερινότητας ενδεχομένως σας εμποδίζει να κοιμηθείτε σωστά, να φάτε όπως πρέπει και να ξεκουραστείτε. Βάλτε όρια ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική σας ζωή και χαρίστε στον εαυτό σας την πολυτέλεια μερικών λεπτών απόλυτης χαλάρωσης. Ο οργανισμός σας, θα σας ευγνωμονεί και το δέρμα σας θα λάμψει ξανά.

Αν δεν το έχετε ήδη δοκιμάσει, τότε σίγουρα θα το έχετε δει σε κάποια ταινία. Ξαπλώστε αναπαυτικά και σε κλειστά μάτια τοποθετήστε ένα κομμάτι αγγούρι για περίπου 15 λεπτά. Πέρα από την απόλυτη χαλάρωση που να νιώσετε, θα διαπιστώσετε πως οι μαύροι κύκλοι έχουν σχεδόν εξαφανιστεί…

Άλλο ένα θαυματουργό «γιατροσόφι» που όπως φαίνεται λειτουργεί με άριστα αποτελέσματα. Πάρτε φακελάκια τσαγιού που έχετε χρησιμοποιήσει και τυλίξτε τα σε ένα μαλακό πανί μαζί με ένα παγάκι. Εφαρμόστε το κάτω από τα μάτια σας και ακριβώς πάνω στους μαύρους κύκλους κατά προτίμηση τις πρωϊνές ώρες. Η τανίνη που εμπεριέχεται στο τσάι, βοηθά στην μείωση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια καθώς και στον αποχρωματισμό του σκούρου δέρματος. Τα αποτελέσματα είναι πράγματι θεαματικά.

Πέρα από το τσάι, το «θαύμα» της πατάτας φαίνεται πως έχει επίσης ικανοποιητικά αποτελέσματα. Πάρτε μια ωμή πατάτα και λιώστε την και απλώστε το μείγμα πάνω στους μαύρους κύκλους. Αφήστε το εκεί για μισή ώρα και στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Πρόκειται για μια ακόμη ανορθόδοξη μέθοδο που όμως έχει θεαματικά αποτελέσματα.