Πως θα προμηθεύονται γυαλιά και αναλώσιμα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ; Όλες οι αλλαγές

Πως θα προμηθεύονται γυαλιά και αναλώσιμα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ; Όλες οι αλλαγές

Σημαντικές αλλαγές προωθεί ο ΕΟΠΥΥ στην παροχή υγειονομικού υλικού, όπως γυαλιά όρασης, υλικά για τον διαβήτη, τον καρκίνο, ορθοπεδικά και κινητικά προβλήματα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και πολλά άλλα.

Πλέον οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν μόνο τη συμμετοχή τους και στη συνέχεια ο πάροχος θα απευθύνεται στον Οργανισμό προκειμένου να εξοφληθείται.

Σύμφωνα με ενημερωτικό της διοίκησης προς το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, η διαδικασία αυτή οδηγεί σε ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, καθώς η έγκριση από τους ελεγκτές του Οργανισμού θα γίνεται ηλεκτρονικά. Μειώνεται, επίσης, και η γραφειοκρατία, καθώς δεν απαιτείται φυσική παρουσία του πολίτη στις υπηρεσίες. Αντιθέτως, ο πάροχος θα αποζημιώνεται απευθείας από τον Οργανισμό και δεν θα χρειάζεται κατάθεση δικαιολογητικών στις ΠΕΔΙ.

Η βασικότερη όμως αλλαγή σχετίζεται με τους ελεγκτές ιατρούς. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή ηλεκτρονική έγκριση όλων των συνταγών και παραπεμπτικών, κεντρικά και εντός 48 ωρών, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του πολίτη, με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.