Πως θα προμηθευτούν οι ασθενείς τα χάπια κατά της Covid-19

Πως θα προμηθευτούν οι ασθενείς τα χάπια κατά της Covid-19

Ομάδα εξυπηρέτησης όσων χρειάζονται αντι-ιικά φάρμακα κατά της CoViD, λειτουργεί στο υπουργείο Υγείας. Αυτό έγινε γνωστό από την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα, η οποία ανακοίνωσε τα εξής:

«Ενημερώνουμε τους ασθενείς με COVID-19 που είναι επιλέξιμοι για τη χορήγηση αντιικών χαπιών κατά της COVID-19, ότι πλέον μπορούν να επικοινωνούν με την Ομάδα Εξυπηρέτησης για τη διαδικασία διάθεσης αντιικών χαπιών κατά της COVID-19 στο email: antiikacovid19@moh.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι για την παραλαβή του φαρμάκου, οι ασθενείς των οποίων η αίτηση εγκρίνεται, πρέπει άμεσα να αποδέχονται τους όρους χρήσης και χορήγησης στο σύνδεσμο fay.eopyy.gov.gr. Αναλυτικές οδηγίες επί της διαδικασίας παρέχονται στο https://bit.ly/34qcdJ2».

Τα νέα φάρμακα, προσφέρουν ασφάλεια στους ευάλωτους ασθενείς που έχουν τα πρώτα συμπτώματα και βρίσκονται θετικοί στον ιό. Τα φάρμακα προστατεύουν από σοβαρή νόσο και ανάγκη για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που υλοποιείται υπάρχει χρονικό περιθώριο 48 ωρών για την παράδοση των χαπιών στους ασθενείς, με τους αρμόδιους και όλους τους εμπλεκόμενους (γιατρούς, Επιτροπή, ΕΟΠΥΥ, φαρμακεία, υπηρεσία ταχυμεταφοράς) να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για την ολοκλήρωσή της αποστολής των χαπιών μέσα σε λίγες ώρες, ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος από τη διάγνωση.