Πόσο αμείβονται ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ;

Πόσο αμείβονται ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ;

Με υπουργική ορίζονται οι μισθοί για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Έτσι , ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ θα αμοίβεται με το ποσό των 3900 ευρώ μηνιαίως εφόσον έχει διοριστεί με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και ο αντιπροέδρος με 3.200 ευρώ κάθε μήνα εφόσον είναι και εκείνος πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» και έχει ισχύ από 7 Αυγούστου του 2017, στην περίπτωση που ο αντιπρόεδρος επιλέξει καθεστώς μερικής απασχόλησης, ο μισθός του διαμορφώνεται στα 2.400 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται οι πάσης φύσης αποδοχές.

Όπως προβλέπεται στην απόφαση το ετήσιο κόστος της αναμένεται να ανέλθει στα 35.500 ευρώ για το προηγούμενο έτος και στα 85.200 ευρώ από φέτος.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο χειρουργός και αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτή και επί πολλά έτη πρόεδρο των Ελλήνων «Γιατρών του Κόσμου». Καθήκοντα αντιπροέδρου έχει αναλάβει ο Αγάπιος Τερζίδης ενώ η θητεία του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, του ΚΕΕΛΠΝΟ λήγει στις 13 Μαρτίου 2020.