ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Να γίνει πράξη ο διορισμός των σχολικών νοσηλευτών

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Να γίνει πράξη ο διορισμός των σχολικών νοσηλευτών

Θέματα που αφορούν τον Ζαχαρώδη Διαβήτη εντός της σχολικής κοινότητας, όπως των σχολικών νοσηλευτών και άλλα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), Χρήστου Δαραμήλα, με την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μαθητές με Σακχαρώδη Διαβήτη, όσο και τους γονείς παιδιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου.

Από την πλευρά της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ έθιξε το θέμα των σχολικών νοσηλευτών και ιδιαίτερα τα προβλήματα, τα οποία δημιουργούνται από το διορισμό τους, ο οποίος, σε πλείστες των περιπτώσεων γίνεται με μεγάλη χρονική καθυστέρηση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξήγησε στην Υφυπουργό τα προβλήματα που προκαλεί στους γονείς καθώς καθυστερεί η διαδικασία ενημέρωσης του σχολείου εξαιτίας της «έλλειψης Προ δυνατότητας κατάθεσης γνωμάτευσης από ιδιώτη γιατρό, καθώς και η απαιτούμενη υπογραφή της γνωμάτευσης από το Διευθυντή της Κλινικής κ.λ.π.».

Με την σειρά της η Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα τα ζητήματα που αφορούν το θεσμό του σχολικού νοσηλευτή στοχεύοντας στη διευκόλυνση των γονέων, αλλά και στην ασφαλέστερη κάλυψη των παιδιών που πάσχουν και φιλοξενούνται στις σχολικές δομές.

Ειδικότερα, η κ.Ζαχαράκη διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί του θέματος της καλύτερης κατανομής των σχολικών νοσηλευτών στις σχολικές μονάδες που φοιτούν παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Με πρόθεση την ενημέρωση της υφυπουργού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στο θέμα που αφορά τα κριτήρια του επικουρικού πίνακα του άρθρου 58 του νόμου 4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α’/29.1.2019), αλλά και η αναμόρφωση και επικαιροποίηση του άρθρου 13 του ΠΔ 50/1996 (ΦΕΚ 45 Α’/8.3.1996) σχετικά με τις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ έθεσε και το θέμα της μη δυνατότητας κατάθεσης φέτος γνωμάτευσης των ΚΕΠΑ των μόνιμων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που σύμφωνα με το άρθρο 57 του νόμου 4589 δίνεται η δυνατότητα μοριοδότησης βάσει ποσοστού αναπηρίας.

Η Υφυπουργός δήλωσε ότι έχεις τις σχετικές πληροφορίες αλλά δυστυχώς, δεν μπορούν να γίνουν βελτιώσεις από τη φετινή σχολική χρονιά.

Επί του θέματος, η κ. Ζαχαράκη αποσαφήνισε ότι «θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους, όπως, για παράδειγμα, τη μείωση του τριετούς κλειδώματος των πινάκων, ώστε από την επόμενη χρονιά να γίνουν τα πρώτα, αλλά απαραίτητα, βήματα βελτίωσης».

Επίσης, από την πλευρά της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητη η άμεση έκδοσηςτης εγκυκλίου για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους μαθητές που εμπίπτουν στην κατηγορία του 5% για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναγνωρίστηκε η επιτακτική ανάγκη επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στο θέμα του Σακχαρώδη Διαβήτη, θέμα για το οποίο συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και του Υπουργείου Παιδείας.