Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα νέα εμβόλια – Τι είπε ο Πλεύρης

Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα νέα εμβόλια – Τι είπε ο Πλεύρης

Σε μία εβδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια που έχει ήδη παραλάβει η χώρα μας, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο OT Forum στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός, το καλοκαίρι περιορίστηκαν οι εμβολιασμοί καθώς αφορούσαν κυρίως τις ηλικίες άνω των 60 ετών και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Ομικρον επιτυγχάνεται 86% προστασία από μόλυνση και νόσηση.

Σε ερώτηση του ΟΤ για το χρονικό διάστημα ανά το οποίο θα καλούνται οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της νόσου και επομένως δεν υπάρχει απάντηση όπως π.χ. για το εμβόλιο της γρίπης που γίνεται μία φορά το χρόνο.

Η Ελλάδα έχει παραλάβει παρτίδες με τα νέα εμβόλια που αφορούν την υπο-παραλλαγή Όμικρον 1. Τις επόμενες εβδομάδες, θα υπάρξουν και εμβόλια για τις παραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ήδη γίνεται η προετοιμασία για τη χορήγησή τους. Έσπευσε, πάντως, να ξεκαθαρίσει πως το καλύτερο εμβόλιο, είναι το εμβόλιο που υπάρχει.

“Οι οδηγίες είναι σαφείς: Οι πολίτες που κινδυνεύουν είναι οι άνω των 60 ή ευάλωτοι, πρέπει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που υπάρχει και σε κάθε περίπτωση με τα επικαιροποιημένα εμβόλια διασφαλίζουμε ακόμα καλύτερη προστασία απέναντι στον κορωνοϊό”, ανέφερε.