Προκαλεί εκ νέου η ιατρός – πρώην πορνοστάρ της Σύρου

Προκαλεί εκ νέου η ιατρός – πρώην πορνοστάρ της Σύρου

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα μπαράζ δημοσιεύσεων και συνεντεύξεων της ιατρού που δημόσια αποδέχεται ότι υπήρξε πορνοστάρ. Η ίδια αυτή τη στιγμή φέρεται να κάνει το αγροτικό της στη Σύρο. Η συγκεκριμένη εμφανίστηκε και την Παρασκευή στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Στην εκπομπή συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, ο οποίος εξήγησε τι προβλέπει ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Λέων, το κεφάλαιο 2 άρθρο 2 του κώδικα προβλέπει ότι: «Ο ιατρός τηρεί τον όρκο του Ιπποκράτη, ασκεί το έργο του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και πρέπει, κατά την άσκηση του επαγγέλματος του, να αποφεύγει κάθε πράξη ή παράλειψη η οποία μπορεί να βλάψει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ιατρού και να κλονίσει την πίστη του κοινού προς το ιατρικό επάγγελμα. Οφείλει, επίσης, να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο την επαγγελματική του συμπεριφορά, ώστε να καταξιώνεται στη συνείδηση του κοινωνικού συνόλου και να προάγει το κύρος και την αξιοπιστία του ιατρικού σώματος. Ο ιατρός πρέπει να επιδεικνύει τη συμπεριφορά αυτή όχι μόνον κατά την άσκηση του επαγγέλματος του, αλλά και στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής έκφανσης της προσωπικότητάς του».

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί πως η ίδια η ιατρός- πρώην πορνοστάρ αντέδρασε με έντονο τρόπο κατά τη διάρκεια της εκπομπής, φωνάζοντας και μιλώντας με σκληρά λόγια για τους δημοσιογράφους που έβγαλαν το θέμα της στο φως της δημοσιότητας.

Πάντως, μετά την έκταση που πήρε το θέμα της νεαρής ιατρού και πρώην πορνοστάρ, θα κληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων να λάβει μία θέση απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει στην τοπική κοινωνία. Τονίζεται ότι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων είναι και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σύρου.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την εκπομπή με την τοποθέτηση του Ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων.