Να προληφθεί οποιαδήποτε αρρυθμία στην αγορά ζητά ο ΠΦΣ

Να προληφθεί οποιαδήποτε αρρυθμία στην αγορά ζητά ο ΠΦΣ

Συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων στην αγορά του φαρμάκου, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα που θα καταστήσουν προβληματική την λειτουργία, της «ήδη  βεβαρημένης αγοράς φαρμάκου»,   ζητά με επιστολή του προς  τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο  τομέας του Φαρμάκου, με την συνεισφορά όλων των φορέων διακίνησης ,λειτούργησε  ομαλά και δίχως προβλήματα μέχρι σήμερα.

Με την επιστολή του ο ΠΦΣ ενημερώνει τον υπουργό  ότι λόγω  της παρατεινόμενης αβεβαιότητας  αρχίζουν και πληθαίνουν  κρούσματα τα οποία ενδεχομένως στο άμεσο  μέλλον να δημιουργήσουν  πρόβλημα στην ομαλή διακίνηση φαρμάκων στην αγορά.

«Πιο συγκεκριμένα διογκώνεται  καθημερινά ο ελλιπής ανεφοδιασμός των φαρμακαποθηκών με φάρμακα , πολλές  φαρμακαποθήκες έχουν θεσπίσει  πλαφόν στα χορηγούμενα κουτιά, ενώ  αυξάνεται ο αριθμός των φαρμακαποθηκών που παραδίδουν σκευάσματα μόνο τοις μετρητοίς». Επίσης ο ΠΦΣ δέχεται  καταγγελίες φαρμακοποιών  ότι  το τηλεφωνικό κέντρο παραγγελιών αρκετών φαρμακοβιομηχανιών δείχνει  κατειλημμένο και δεν απαντά κανείς.

«Επειδή, όπως αναφέρει  «κάλλιον το προλαμβάνειν  παρά το θεραπεύειν», ο ΠΦΣ θεωρεί  απαραίτητο τον προγραμματισμό συνάντησης μέσα στην  εβδομάδα με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.