Προσοχή σε επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής

Προσοχή σε επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από το αρμόδιο Σώμα Επιθεωρητών του Καναδά, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος Fluffy Unicorn. Πρόκειται για μη εγκεκριμένο προϊόν, το οποίο προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής κατά την προπόνηση. Το προϊόν κατασχέθηκε από τις καναδικές αρχές σε επίπεδο λιανικής πώλησης, ενώ δεν έχουν αναφερθεί εξαγωγές. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται η διακίνησή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου/μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, σύμφωνα με τον εργαστηριακό έλεγχο που διενήργησαν οι καναδικές αρχές, το προϊόν περιέχει τη μη δηλωθείσα φαρμακευτική ουσία συνεφρίνη και υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης από τα αναγραφόμενα στην επισήμανση. Ο συνδυασμός συνεφρίνης και καφεΐνης μπορεί να συνοδεύεται από σοβαρές έως και δυνητικά θανατηφόρες ανεπιθύμητες ενέργειες, που κυμαίνονται από ζάλη, τρόμο, κεφαλαλγία, καρδιακές αρρυθμίες έως σπασμούς, ψύχωση, καρδιακή ανακοπή και εγκεφαλικό. Κατά συνέπεια, η χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.