Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας την Τετάρτη τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Γιατροί και εργαζόμενοι  έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική  απεργία, διεκδικώντας, επαρκή  χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί , προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια για τους νέους γιατρούς και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας διεκδικεί και η ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για «30.000  κενές οργανικές θέσεις με 1 Νοσηλεύτρια στη βάρδια σε κάθε κλινική των 40 ασθενών». Αναφέρει επίσης ότι «τα Νοσοκομεία εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα», με τις  ληξιπρόθεσμές οφειλές να ανέρχονται στα 2 δις ευρώ. Η ΠΟΕΔΗΝ, έχει ανακοινώσει ότι οι εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει έξω από  πό το Υπουργείο Υγείας  στις 11 π.μ., θα ξεκινήσουν στις 08:30 π.μ. με αποκλεισμό της οδού Αριστοτέλους.