Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις δέκα νέες ειδικότητες

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις δέκα νέες ειδικότητες

Αρχίζει σήμερα η διαδικασία ένταξης στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού των γιατρών 10 ειδικοτήτων με βασική εκπαίδευση την παθολογία.

Μέχρι να συμπληρωθεί ο ικανός αριθμός συμβεβλημένων στον Προσωπικό Γιατρό δεν θα ισχύουν πρόστιμα για τους πολίτες.

Το Υπουργείο Υγείας δίνει χρονικό περιθώριο περίπου 20 ημερών στους γιατρούς ειδικοτήτων, για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού.

Πώς κλείνουμε ραντεβού

Ο πολίτης εγγράφεται στον Προσωπικό Ιατρό της επιλογής του, μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (ΕΔΩ), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη, αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, μέσω των φαρμακείων.

Να σημειωθεί πώς απαιτούνται περίπου 500 ειδικοί γιατροί για να καλυφθούν με επάρκεια οι ανάγκες των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής, όπου εντοπίζονται και οι περισσότερες ελλείψεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Υγείας.

Μέχρι σήμερα ως Προσωπικοί γιατροί είχαν αναλάβει Παθολόγοι και Γενικοί Γιατροί. Όσον αφορά στους πολίτες, ήδη 4,5 εκατ. έχουν εγγραφεί στον δικό τους προσωπικό γιατρό ενώ συνολικά δικαιούχοι είναι 8 εκατ. πολίτες. Όσοι εγγραφούν θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023, κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η πλατφόρμα ανοίγει για τις εξής 10 ειδικότητες:

αιματολογίας
γαστρεντερολογίας
ενδοκρινολογίας – διαβητολογίας
καρδιολογίας
νευρολογίας
νεφρολογίας
ρευματολογίας
παθολογικής ογκολογίας
πνευμονολογίας-φυματιολογίας
φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Οι γιατροί που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, θα πρέπει να εγγράψουν στη λίστα τους ασθενείς τους ώστε να δημιουργήσουν τον Ατομικό Ψηφιακό Φάκελο Υγείας.

.