Προσωπικός Γιατρός: Πότε ξεκινάει η εγγραφή των πολιτών

Προσωπικός Γιατρός: Πότε ξεκινάει η εγγραφή των πολιτών

Την 1η Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η πλατφόρμα να μην ανοίξει για όλες τις περιφέρειες της χώρα, αλλά θα δοθεί παράταση σε ορισμένες όταν και το σύστημα θα είναι διαθέσιμο για εγγραφές πολιτών.

Ικανοποιητικά φαίνεται πως προχωρούν και οι εγγραφές των ιατρών, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 31/7, ανοίγοντας ταυτόχρονα τη διαδικασία για τους πολίτες. Όπως ανέφερε ενημέρωση από το Υπ. Υγείας την Παρασκευή, οι εγγραφές των ιατρών στο νέο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού συνεχίζονται και μέχρι στιγμής στην πλειοψηφία των Περιφερειών της χώρας έχει ήδη καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός ιατρών.

Οι εγγραφές των ιατρών στο νέο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού συνεχίζονται και μέχρι στιγμής στην πλειοψηφία των Περιφερειών της χώρας έχει ήδη καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός ιατρών. Η δυνατότητα που προστέθηκε με τη ψήφιση του Ν. 4958/22 ΦΕΚ 142/Α είναι σε κάθε ιατρό που νόμιμα ασκεί το ελεύθερο ιατρικό επάγγελμα να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ ανεξάρτητα από το εάν συμβάλλεται ήδη ή αν λαμβάνει μηνιαίο μισθό ή μηνιαίες αποδοχές από φορείς του δημοσίου τομέα. Διευκρινίζεται ότι δε δίνεται και ούτε είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στον προσωπικό γιατρό χωρίς την υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας.